Koppelingsverzoek voor nieuwbouwwoningen vereenvoudigd

Nieuwbouwwoning-heeft-altijd-energielabel-A-en-steeds-betere-EPCWilt u energielabels aanvragen voor uw nieuwbouwproject? Het indienen van een koppelingsverzoek voor meerdere nieuwbouwwoningen uit een project is eenvoudiger geworden. Het is nu mogelijk om slechts éénmaal het bewijs te uploaden en dat voor meerdere woningen uit het project te laten gelden.  LET OP: er moet wel altijd voor alle woningen uit het project apart een koppelingsverzoek worden ingediend, maar er hoeft bij slechts één woning het bewijs te worden geüpload.

Na het uploaden stuurt u hiervoor een verzoek per e-mail aan klantcontact@rvo.nl onder vermelding van ‘koppelingsverzoeken nieuwbouw’. Als bijlage voegt u daarbij een Excelbestand met de adressen waarvoor het betreffende bewijs geldt. Dit Excelbestand dient een normale opmaak te hebben en aparte kolommen voor waarden als straat, huisnummers en huisnummertoevoegingen. Daarnaast ontvangt RVO graag een PDF van het Excelbestand. Zie ook de FAQ: ‘Hoe werkt het koppelingsverzoek’.

Per woning een label
Vervolgens beoordeelt RVO.nl de koppelingsverzoeken, en na goedkeuring worden de nieuwbouwwoningen automatisch gekoppeld. Deze koppeling betreft slechts de koppeling tussen woningen en aanvrager. Na de koppeling dient de aanvrager voor elke nieuwbouwwoning afzonderlijk het energielabel aan te vragen.

Zie ook: Kinderziektes verholpen bij energielabel nieuwbouw


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties