Label ‘OK CV’ voor zuinig en veilig stoken

CV-installatieVakbekwame installateurs kunnen vanaf 1 januari het label OK CV voeren. Dit label voor veilig en zuinig stoken is ontwikkeld door installateursvereniging UNETO-VNI en VFK (ketelfabrikanten) i.s.m. RVO.

Het keurmerk moet de kwaliteit van het onderhoud aan cv-ketels verhogen en het aantal ongevallen met gasgestookte toestellen terugdringen. Bovendien wordt de cv-ketel zo energiezuinig mogelijk afgesteld en ontvangen bewoners een besparingsadvies. Het label OK CV vloeit voort uit de Europese EPBD-richtlijn die eisen stelt aan de energiezuinigheid van technische installaties.

Bedrijven die voldoen aan strenge eisen en werken met Energie Service Specialisten mogen onder het OK CV label cv-ketels inspecteren en onderhouden. Alleen monteurs die beschikken over de juiste diploma’s mogen zich Energie Service Specialist noemen en het ketelonderhoud uitvoeren.

Het label krijgt een financiële bijdrage van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en wordt ondersteund door een groot aantal maatschappelijke organisaties. Alle informatie over OK CV, voor zowel woningbezitters/woningcorporaties als voor installateurs en servicebedrijven, is terug te vinden op de website www.ok-cv.nl.

Meer informatie op de RVO-website


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties