Lancering Active House Nederland

active-house-bollenEen ‘Active House’ is een gebouw dat meer energie produceert dan het verbruikt. Te vaak komt bij energieneutraal of energieleverend bouwen het binnenmilieu en het wooncomfort in het geding, terwijl we uiteindelijk bouwen voor de gebruiker.

De Active House richtlijn zet daarom de gebruiker centraal. Sinds enkele jaren wordt er gewerkt aan een internationale Active House bouwstandaard. Afgelopen donderdag 14 november werd de stichting gelanceerd die in Nederland deze standaard gaat vormgeven.

De Internationale Active House Alliance, bestaande uit marktpartijen over de hele wereld, is inmiddels een aantal jaren actief. Zij hebben een richtlijn opgesteld voor Active House woningen. Bij marktpartijen in Nederland leefde ook de behoefte om Active House in Nederland integraal vorm te geven. Daarom is er een stichting opgezet, die afgelopen donderdag 14 november gelanceerd is op het Duurzaam Gebouwd Congres.

Zestien partners nemen deel aan het Nederlandse initiatief om de Active House richtlijn te promoten: Aldus bouwinnovatie, Aralco, BBA binnenmilieu, Blyweert Aluminium BV, BouwhulpGroep, Duco, Glassolutions Saint Gobain, IBM Vastgoedregie, KAW/e architecten, Nieman Raadgevende Ingenieurs, Rockwool, SBRCURnet, Slim Bouwen, Van der Hulst Bouwprojekten BV, VELUX Nederland en Zehnder Groep.

In het verschiet ligt o.a. een bewerking van de Active House richtlijn voor kantoren en een ontwerprichtlijn die aangeeft hoe de gevraagde prestaties behaald kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op activehousenl.info


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties