Lente-akkoord reageert op Zaanse BENG-eisen

In navolging van de gemeente Amsterdam heeft ook Zaanstad een eigen BENG-voorstel gelanceerd. Het Lente-akkoord heeft schriftelijk gereageerd.

Aangezien de Zaanse BENG-eisen zijn gebaseerd op de Amsterdamse BENG-eisen heeft het Lente-akkoord dezelfde zienswijze ingebracht die ook werd verstuurd naar de gemeente Amsterdam.

De Lente-akkoord partners zijn inmiddels in gesprek met wethouder Van Doorninck van Amsterdam over de Amsterdamse BENG: “Hangende ons gesprek zal Amsterdam niet overgaan tot invoering van de Amsterdamse BENG-eisen”, zo schrijven de Lente-akkoord partners aan de gemeente Zaanstad.

Ook wijzen de Lente-akkoord partners op het volgende: “In de Tweede Kamer is onlangs motie nr. 595 van de leden Koerhuis en Terpstra aangenomen. Deze motie verzoekt de regering, om in de 22ste tranche van de Crisis-en herstelwet Amsterdam niet de wettelijke mogelijkheden te geven om de Amsterdamse BENG in te voeren. Wij vragen Zaanstad met klem om zich vooralsnog ook te houden aan de landelijke BENG-eisen en desgewenst aan te sluiten bij het gesprek dat we met Amsterdam voeren.”

Download de brief aan de gemeente Zaanstad


Gerelateerde berichten

Tags:

BENG

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties