Longfonds aan het woord over kwaliteit binnenlucht bij RTLZ

De binnenlucht in woningen en op werkplekken is vaak ongezond door allerlei soorten verontreiniging. Daarom is het voor onze gezondheid van groot belang dat er goed geventileerd wordt. Dat zegt Michael Rutgers, directeur van het Longfonds, in een item van het programma Doe maar duurzaam van RTLZ.

“We staan vaak niet stil bij de kwaliteit van de binnenlucht omdat het allemaal normaal voelt,” aldus Rutgers. “Maar omdat we zo’n 20 uur per dag binnen verblijven is het belang van gezonde lucht heel groot.”

Froukje van Dijken (Adviseur Binnenmilieu Longfonds) voegt hieraan toe: “Op de eerste plaats moet je ervoor zorgen dat er geen onnodige verontreinigingen vrijkomen in huis. Op de tweede plaats moet je zorgen voor voldoende luchtverversing. […] Bij mechanische ventilatiesystemen is het heel belangrijk dat deze goed worden onderhouden.”

Dag van de Binnenlucht
Meer aandacht voor de luchtkwaliteit in de woning is broodnodig. Daarom organiseren Lente-akkoord, VLA en ISSO op 2 november gezamenlijk de Dag van de BinnenluchtDeze dag is er voor iedereen die betrokken is bij wonen en woningbouw, zowel bewoners als bouwprofessionals. Er is maximaal plaats voor 200 deelnemers.

Vorig jaar besteedde het programma Doe Maar Duurzaam aandacht aan de activiteiten van de VLA op het gebied van informatie delen en verspreiden over de kwaliteit van binnenlucht.


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties