‘Luchtdicht bouwen’ herzien en uitgebreid

Logo SBRCURnetSBRCURnet heeft de publicatie ‘Luchtdicht bouwen’ (voor het eerst verschenen in 2009) geheel herzien en uitgebreid. Dit was nodig, omdat er op dit vakgebied in de afgelopen jaren grote ontwikkelingen zijn geweest. In de nieuwe versie zijn alle nieuwe materialen, inzichten en wijzigingen in regelgeving en berekeningsmethodieken verwerkt.

“Luchtdicht bouwen speelt een belangrijke rol bij het comfort van het gebouw, de energiezuinigheid daarvan en het voorkomen van bouwfysische problemen”, schrijft Ruud Geerlings van SBRCURnet in het voorwoord, “Luchtdicht bouwen is geen vrijblijvende zaak meer, maar wordt vastgelegd in gebouwprestaties die ook daadwerkelijk gerealiseerd moeten worden. Deze ontwikkelingen zorgen voor een toenemende belangstelling voor luchtdicht bouwen.” Reden genoeg om de publicatie te herzien en af te stemmen op de nieuwste technieken en regels.
De publicatie kwam tot stand met steun en inbreng van onder andere TNO, Nieman Raadgevende Ingenieurs en diverse betrokken leveranciers van luchtdichtingsmaterialen.

Bestel het boek gedrukt of online op www.sbrcurnet.nl.

Cover_luchtdicht-bouwen_2013

 

 


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties