Masterclass ‘Het vangen van de zon!’

bouwlokalenHet Expertisecentrum Duurzame Innovatie van Avans Hogeschool heeft samen met projectpartners van het RAAK MKB project Spectrale Conversie Folies een reeks van vijf masterclasses ontwikkeld. Op donderdagmiddag 20 juni zal de derde  plaatsvinden.

Het onderwerp van deze Masterclass is Smart Energy. Er zal gekeken worden naar de specifieke kenmerken van energiesystemen in relatie tot PV, op het niveau van een solar boot, huis en elektriciteitsysteem. Deze Masterclass maakt deel uit van het Avans Duurzaamheidscafé met Jan Rotmans als gastspreker.

Programma

13.30 uur – Ontvangst met koffie en thee
14.00 uur – Start: introductie door Willem den Ouden, managing director Expertisecentrum Duurzame Innovatie
14.10 uur – Prijsuitreiking aan winnaar ‘Beste Duurzame Idee voor Avans’
14.15 uur – Presentatie ‘in het oog van de orkaan’ door Jan Rotmans
15.15 uur – Pauze
15.30 uur – Masterclass ‘Het vangen van de zon’

Presentatie 1: Solar boot, door Mark van der Heijden (team Sunrise)
Presentatie 2: Specifieke kenmerken van energiesystemen in relatie tot PV op het niveau van een huis, door Menno van den Donker (SEAC)
Presentatie 3: Specifieke kenmerken van energiesystemen in relatie tot PV op het niveau van een electriceitssysteem, door Danny Geldtmeijer (lector Smart Energy, Avans Hogeschool)

Update project Spectrale Conversie Folie, door Marjo Stevens (Avans Hogeschool)

17.00 uur – Afsluiting met een netwerkborrel

Data
De andere Masterclasses zullen plaatsvinden op 10 oktober en 21 november 2013. De Masterclasses worden gegeven op de locatie van Avans Hogeschool Breda, aan de Hogeschoollaan 1.

Voor wie?
Het Avans Duurzaamheidscafé en de Masterclasses zijn voor iedereen toegankelijk!

Aanmelden
Er zitten geen kosten verbonden aan deelname. Aanmelden voor de Masterclass & Avans Duurzaamheidscafé van 20 juni 2013, kun je doen via de projectwebsite www.scf-solar.com. Mocht u toch alleen deel willen nemen aan de Masterclass, dan kunt u dit via vragen/opmerkingen optie aan ons kenbaar maken.

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties