Mechanische ventilatie

balansventilatieEen frisse wind laten waaien door het onderwerp mechanische ventilatie. Dat was één van de ambities voor het Lente-akkoord in 2015. Hoe staat het daarmee?

In november 2014 werd over het onderwerp ‘balansventilatie met wtw’ een mooie, praktische en veelgelezen brochure (al bijna 1000 downloads) uitgebracht. In 2015 willen we dat succes herhalen, voor mechanische ventilatie (systeem C).

Op donderdag 4 juni vindt de tweede expertbijeenkomst mechanische ventilatie plaats. Tijdens deze bijeenkomst hebben we de ambitie om alle veel voorkomende ventilatiesystemen (C) met elkaar te vergelijken op energieprestatie, comfort, luchtkwaliteit en prijs. Twintig experts van adviesbureaus, fabrikanten, installateurs, consumentenorganisaties en ontwikkelaars buigen zich komende week over deze klus. In februari 2015 vond een eerste expertbijeenkomst plaats. De uiteindelijke brochure wordt voorzien voor zomer 2015.

Heeft u een concrete vraag over mechanische ventilatie in nieuwbouwwoningen met een EPC van 0,4 en lager? Stuur de vraag vóór 4 juni naar info@lente-akkoord.nl, dan wordt deze door de experts beantwoord.


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties