Minister streeft naar invoering Energielabel utiliteitsbouw per 1 juli 2014

minister-blokOp 29 augustus heeft minister Blok een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin hij bericht over de planning rond de invoering van de Europese EPBD-regelgeving en daarmee het energielabel en het energieprestatiecertificaat voor woningen.

Ook schrijft hij dat het oorspronkelijke voorstel voor energielabels utiliteitsbouw van november 2012 ongewijzigd wordt ingevoerd. Dit houdt in dat voor het energielabel utiliteitbouw wél gebruik wordt gemaakt van de verplichte oplevertoets. In het eerste kwartaal van 2014 komt hier meer informatie over beschikbaar, zo meldt de brief.

Wat dit betekent voor het energielabel voor winkels wordt uit de brief niet duidelijk. Uit onderzoek van ingenieursbureau DWA in opdracht van AgentschapNL naar praktijkervaringen met de oplevertoets bleek dat het bepalen van energielabels voor winkels moeizaam verliep, omdat een deel van het energielabel afhankelijk is van de invulling door de retailer zelf. Een oplossing zou kunnen worden gevonden in een duo-label, zoals dat ook voor bestaande winkels is ontwikkeld.

Lees hier de volledige brief.

 

 


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties