Nieuwe prijs voor architecten: Nederlandse Warmtepompen Awards

 

WPawards-1Vakblad Warmtepompen en het Nederlands Platform Warmtepompen (NPW) organiseren de Nederlandse Warmtepompen Awards; een prijs voor architecten die zich onderscheiden met een duurzaam woningontwerp. De awards worden uitgereikt tijdens het Nederlands Warmtepomp Congres, dat op 7 juni 2016 plaatsvindt in Veenendaal.

De afgelopen jaren kregen architecten te maken met steeds strengere duurzaamheidseisen en een toenemende vraag naar energiezuinige gebouwen. De Nederlandse Warmtepompen Awards zijn een erkenning voor architecten die hier op inspelen door in hun woningontwerp een warmtepomp toe te passen. Voor een award komen projecten in elke fase van de bouwcyclus in aanmerking: haalbaarheidsstudies, ontwerpstudies, voorlopige ontwerpen, definitieve ontwerpen, en gerealiseerde projecten.

Beoordeling
Om mee te dingen naar de Awards kunnen architecten hun ontwerp tot uiterlijk maandag 9 mei insturen via de website nederlandswarmtepompcongres.nl. Op deze site zijn ook de spelregels van de wedstrijd in te zien. Een driekoppige jury, bestaande uit deskundigen uit de warmtepompen- en architectuurwereld, beoordeelt alle inzendingen op het duurzaamheidsgehalte, maar ook op aspecten zoals de esthetische inpassing in de omgeving en – in het geval een lucht/water- warmtepomp wordt toegepast – de plaatsing van de buitenunit.

Op basis van het juryoordeel wordt wordt een drietal genomineerden geselecteerd, die hun ontwerp mogen ‘pitchen’ tijdens het Nederlands Warmtepomp Congres op 7 juni. Direct hierna worden de winnaar en de nummers twee en drie bekendgemaakt.


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties