Bouwbedrijf Kreeft en Salverda Bouw meest klantgerichte bouwbedrijven

De jaarlijkse uitreiking van de SKB Awards vond op 28 september plaats. Er worden prijzen toegekend in de categorieën Kopersbegeleiding, Meer- en minderwerk en Oplevering. Bouwbedrijven die zijn aangesloten bij Stichting Klantgericht Bouwen produceren nieuwbouwwoningen en hebben klantgericht ondernemen hoog in het vaandel staan.

Bouwbedrijf Kreeft slaat dubbelslag
Bouwbedrijf Kreeft uit Ede werd het best beoordeeld door klanten op onder meer ‘communicatie met de kopersbegeleider’, ‘de snelheid en zorgvuldigheid waarmee keuzes voor het maatwerk op tekening werden verwerkt’ en ‘het inspelen op extra wensen tijdens de bouw’. Directeur Dirk Jan van den Brink: “Het is een pluim op het werk van onze kopersbegeleider! Dat wat de koper als eerste ziet, hoort en ervaart is haar verdienste. Natuurlijk neemt dat niet weg dat de werkvoorbereiders, projectleiders en uitvoerder ook de neuzen dezelfde kant op hebben staan, maar toch is dit een bevestiging voor waar we mee bezig zijn.”

Ook in de categorie Meer- en minderwerk mag Bouwbedrijf Kreeft zich meest klantgerichte bouwer noemen. Uit de antwoorden op vragen over het maatwerkpakket, de prijzen van het maatwerkpakket, de beslistijd en het inspelen op wensen door de bouwer tijdens de bouw, blijkt dat de aannemer als beste uit de bus komt. “We kunnen concreet en duidelijk zijn als het over meer- en minderwerk gaat. Er zijn veel opties, maar als de klant casco wenst, is dat ook prima. We zijn niet dwingend, maar leidend in het proces naar de showrooms en onderaannemers, zodat we vinger aan de pols kunnen houden. We zien meer- en minderwerk als een stukje extra dienstverlening en niet als verdienmodel voor onze projecten.”

Oplevering Award: Salverda Bouw
Met de Oplevering Award bewijst Salverda Bouw dat het de klant naar tevredenheid bedient op onderwerpen als ‘communicatie tijdens de oplevering’, ‘de tijd die voor de oplevering is uitgetrokken’ en ‘de kwaliteit van de afgehandelde punten’. Adjunct-directeur Gert Winkelaar: “Dit is het resultaat van jarenlange focus op klantgerichtheid. Eenduidigheid richting de koper is hierbij van groot belang; doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Intern is eigenaarschap het sleutelwoord; het uitvoeringsteam is voor het hele traject, van verkoop tot nazorgperiode, verantwoordelijk voor het project. En dat is ook helder richting de koper”

Bouwnu.nl
Bedrijven die aangesloten zijn bij SKB zijn ook vindbaar op de vergelijkingswebsite in de woningbouw: bouwnu.nl. Achter de schermen worden SKB’ers echter uitgebreider beoordeeld, vandaar dat de SKB Awards in het leven zijn geroepen. Zo vergelijken we appels met appels en worden begin 2021 de prijzen voor de Beste Bouwers en Beste Verbouwers uitgereikt onder zowel SKB’ers als alle andere bouwbedrijven die vindbaar zijn op bouwnu.nl.