BZK beloont beste switch-projecten aardgasvrije nieuwbouw

Je hebt de vergunning om mét aardgas te bouwen maar het wordt toch gasloze nieuwbouw!

De Alsnog Aardgasvrij Award (Triple A) is een eenmalige award voor bouwprojecten die worden gerealiseerd zonder aardgas - hoewel er in eerste instantie een vergunning is verleend voor bouw mét aardgas. De prijs wordt uitgereikt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en de partijen betrokken bij het Klimaatakkoord op het onderdeel nieuwbouw.

BZK gaat op zoek naar projecten die als voorbeeld kunnen dienen. Interessant is bijvoorbeeld de vraag wie de switch naar aardgasvrij heeft geïnitieerd, en hoe de contracten tot stand zijn gekomen. Let op: de omgevingsvergunning moet vóór 1 juli 2018 zijn aangevraagd om in aanmerking te komen voor de Award.

Deelnemen aan de Alsnog Aardgasvrij Award
Kent u een project dat succesvol is geswitched naar aardgas, of werkt u zelf aan een (leerzaam) project dat alsnog aardgasvrij wordt gerealiseerd? Dan kunt u uw project indienen voor de Award.

Lente-akkoord verzamelt, samen met het ministerie en de overige betrokken partijen, goede voorbeelden van switch-projecten. Heeft u een voorbeeld? Stuur een mail met de projectnaam, contactpersoon en een document of link naar meer informatie over het project naar info@lente-akkoord.nl onder vermelding van 'AAA Project'. Inzenden is mogelijk tot en met vrijdag 1 maart 2019 17.00 uur.

De betrokken partijen zijn: Ministerie van BZK, Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB-Bouw.