Felicitaties voor de Duurzame 50!

Netwerken_en_borrelen_tijdens_Green_Tie_GalaEén van de hoogtepunten van Building Holland is het jaarlijkse Green Tie Gala, waar traditiegetrouw de Duurzame 50 bekend worden gemaakt. Het Lente-akkoord feliciteert winnaar Jan Willem van de Groep (Energiesprong) met zijn terechte eerste plaats. Jan Willem heeft de afgelopen jaren veel teweeggebracht in de bouw!

Ook feliciteren we Onno Dwars (VolkerWessels) met zijn tweede plaats. We zijn er trots op dat Onno, inspirerend lid van de Lente-akkoord Stuurgroep en enthousiast ontwikkelaar van innovatieve en duurzame bouwprojecten, zo hoog is geëindigd. Daan Roosegaarde, de veelbelovende nummer drie, combineert duurzame thema’s met schoonheid en poëzie binnen de bouwwereld.

De volledige uitslag van de Duurzame 50 vindt u hier. Dit jaar zijn er fraaie noteringen voor o.a. Meindert Smallenbroek (BZK), Hans Korbee (RVO), Claudia Bouwens (Lente-akkoord/NEPROM), Jaap Gillis (Bouwfonds Investment Management), Job Dura (Dura Vermeer), Jan-Hein Tiedema (OVG), Robert Koolen (Heijmans) en Harm Valk (Nieman).

Er was veel te zien en te horen tijdens drie dagen Building Holland. Hebt u een sessie gemist? Dan kunt u hier de video-registratie terugvinden. We hebben alvast een paar interessante filmpjes voor u geselecteerd.

Onno Dwars vertelt over de Nul op de Meter woning van VolkerWessels die in één dag wordt gebouwd, over woningen met een EPC van min 0,54, over het circulair (ver)bouwen van het hoofdkantoor van Alliander in Duiven en nog veel meer.Harm Valk (Nieman RI) gaat in op het belang van detaillering: dé cruciale factor als het gaat om de kwaliteit van de gebouwschil.Ronald Schilt (Merosch) heeft op Building Holland de eerste gebruikservaringen en cijfers gepresenteerd van twee projecten: de EnergieNul en Nul op de Meter-woningen in Rijswijk Buiten en de (NESK) school Plein Oost in Haarlem.Wat heeft de crisis teweeggebracht in de bouwwereld? Benno Oosterom (Van Wijnen) geeft zijn visie.Duurzame 50-winnaar Jan Willem van de Groep (Energiesprong) weet al waaraan hij het gewonnen bedrag - bestemd voor een goed doel - wil besteden.