Kijken: Ons Huis Verdient Het

mijnhuis

Vanaf zaterdag 12 april is Ons Huis Verdient Het te zien op RTL4 in een 8-delige serie. Acht zaterdagen lang om 16.00 uur laat Ons Huis Verdient Het voorbeelden en voordelen zien van wonen zonder energierekening.

Wonen zonder energierekening: Wie doet dat? Waar gebeurt het al? Hoe ziet het eruit? Hoe voelt het? Hoe betalen we het? Het magazine-achtige Ons Huis Verdient Het geeft veel aandacht aan mensen die zich thuis voelen in hun huis. Met reportages van Cranendonck tot Stadskanaal en van Delft tot Melick.

In de eerste aflevering zien we hoe 3 vriendinnen enthousiast zijn over een nachtje proefwonen. In Delft gaan we een kijkje nemen bij het energieneutrale huis van Piet en Miriam. En we zien een prachtig energieneutraal droomhuis op het water. Maar ook hoe in Heerhugowaard een verbouwing binnen 12 dagen plaatsvindt, hoe de buurt aan de slag gaat met verduurzaming, handige gadgets, nieuwste ontwikkelingen en nog veel meer. De presentatie is in handen van Sebastiaan Hoekman. Herhalingen vanaf 18-5 om 12.30 uur op zondag.

De gelijknamige campagne Onshuisverdienthet.nl geeft huiseigenaren een stem om te laten horen dat we in Nederland comfortabeler willen wonen voor hetzelfde geld, zonder energierekening.

Founders Ons Huis Verdient Het TV
Het televisieprogramma Ons Huis Verdient Het, wordt geproduceerd door Zand & Zink en heeft als ‘founding fathers’ organisaties die gericht zijn op de toekomst en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Energiesprong |Platform31 ondersteunt het programma om zo meer bekendheid te geven aan wonen zonder energierekening. Daarnaast zijn Itho Daalderop, ABB, Marktplaats Duurzaam Bouwen, Koenders Totaalbouw, Enexis, Buurkracht, Brink Climate Systems, Itho Daalderop, Climate Construction, de Woonbond en de gemeentes Den Bosch, Den Haag, Vlaardingen en Cranendonck betrokken.