Klimaatneutrale wijk Stadstuin Overtoom Amsterdam is op de helft

stadstuin overtoomVorige week is de eerste sleutel overhandigd aan de bewoners van Energietuin, het derde van de zes woonblokken die samen de klimaatneutrale wijk Stadstuin Overtoom in Amsterdam vormen. De nieuwe bewoners van de 70 koop- en 25 vrije sector huurappartementen nemen de komende weken hun intrek in het complex. Daarmee is tevens een mijlpaal bereikt in dit unieke nieuwbouwproject; de nieuwe wijk is op de helft!

Steeds vaker kijken woningkopers in Amsterdam ‘over de Ring’. Wie dat aan de westkant van Amsterdam doet, komt dan Stadstuin Overtoom tegen: een sloop-nieuwbouwproject van woningstichting Eigen Haard, ontwikkelende bouwer ERA Contour (onderdeel van TBI), architect KOW en amoveerder Oranje. Deze nieuw wijk met 470 moderne woningen - verspreid over zes woonblokken in een autoluw stadspark - wordt volledig klimaatneutraal. De woningen zijn ook nog eens scherp geprijsd, omdat de duurzame maatregelen zonder extra kosten voor de bewoners worden aangeboden.

Overigens zijn de nieuwe woningen samen met de bewoners ontworpen. Dit is mogelijk door de bijzondere manier van samenwerken van de initiatiefnemers, volgens het Co-Green concept. Door vergaande ketenintegratie en een financieel dynamisch verdelingsmodel wordt bespaard op proceskosten. Dit wordt vervolgens ingezet om de duurzame maatregelen te realiseren.

Lees het volledige artikel op de ERA Contour website