ZEN Platformbijeenkomst op 18 juni

Op dinsdag 18 juni aanstaande is er weer een ZEN Platformbijeenkomst, met deze keer speciale aandacht voor gezondheid, comfort en monitoring. Er is veel aandacht voor projecten die zich onderscheiden op het gebied van gezondheid en comfort. En wat monitoring betreft gaan we flink de diepte in met sessies over de meetresultaten van Klimaatgarant, en over de NOM Monitoringnorm van Stroomversnelling.

Datum: dinsdagmiddag 18 juni.
Locatie: Het Oude Magazijn, Soesterweg 310f, Amersfoort.


Programma

12.30 uur Ontvangst met lunch, koffie, thee.
13.00 uur Opening en welkom door dagvoorzitter Jan Fokkema, directeur NEPROM.
13.15 uur Plenaire inleiding door Harm Valk (Nieman RI) met een update over het ontwerpbesluit m.b.t. de definitieve BENG-eisen.

Plenaire inleiding Willem Bastein (Klimaatgarant, foto) over comfortabel wonen zonder aardgas.
13.55 uur Drie pitches over gezonde/comfortabele energiezuinige producten of projecten;
3 minuten per pitch. Kies n.a.v. de pitch waar je meer van wilt weten in het volgende programma-onderdeel.
14.15 uur Sessiereeks 1 (30 minuten) – keuze uit drie deelsessies. Publiek stelt vragen, pitcher geeft antwoord. Pitcher heeft (behalve plenaire pitch) geen presentatie voorbereid, maar vertelt over zijn ervaringen n.a.v. de vragen.
  • Johan Riezebos (Ter Steege Advies & Innovatie) over een vergelijkende test met 6 BB+, 6 hybride en 6 NOM woningen in De Spoelerij, Almelo. Sessieleider: Helen Visser (Bouwend Nederland).
  • Marc Hoedemakers (Hoedemakers Bouwbedrijf, foto) over een vergelijkende test met een Healthy Home en een NOM-woning. Sessieleider: Anneloes van der Woude (NVB Bouw).
  • Bart Vlaar (Tegnis) over het energiedak met nokverdamper zoals Volker Wessels dit in meerdere Stroomversnellingswoningen heeft toegepast. Sessieleider: Jan Fokkema (NEPROM).
14.55 uur Pauze
15.25 uur Sessiereeks 2 (60 minuten) – keuze uit drie deelsessies.
  • Willem Bastein: wat leert Klimaatgarant n.a.v. de monitoring van 9.000 energieneutrale nieuwbouwwoningen? Wim Nederlof (VORM Ontwikkeling) gaat dieper in op specifieke projecten met Klimaatgarant. Sessieleider: Claudia Bouwens (Lente-akkoord).
  • Stroomversnelling heeft twee jaar gewerkt aan een standaard voor NOM-monitoring. Dankzij de Energieprestatie Monitoring Norm wordt het innen van de EPV eenvoudiger en goedkoper, en ook privacy- en security-issues zijn integraal aangepakt. Maarten Hommelberg (Stroomversnelling, foto) licht de standaard voor bestaand én nieuwbouw NOM toe. Sessieleider: Maarten Georgius (Aedes).
  • Jan Willem Burgmans (Heijmans) is ecoloog en vertelt hoe groene aanpassingen in de buitenruimte onze woningen en leefomgeving gezonder kunnen maken. De leiboom als natuurlijke airco is maar één van de voorbeelden. Sessieleider: Helen Visser (Bouwend Nederland).
16.25 uur Mobieltjes in de aanslag! Interactieve digitale stemronde met actuele vragen en stellingen.
16.45 uur Borrel
17.45 uur Einde

Voor wie?

De ZEN-platformbijeenkomsten zijn gericht op de bedrijven binnen het ZEN-platform. Deelname is kosteloos. U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging en een week voor aanvang een programma, een lijst van deelnemers en een routebeschrijving.

U kunt zich hier aanmelden

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Claudia Bouwens, programmaleider Lente-akkoord: cb@lente-akkoord.nl. De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het Lente-akkoord. Heeft u vragen over uw aanmelding? Mail dan naar info@lente-akkoord.nl