ZEN-platformbijeenkomst op dinsdag 21 juni

groepsfoto800Met het platform ‘Zeer Energiezuinige Nieuwbouw’ (ZEN) stimuleren de vier brancheverenigingen van het Lente-akkoord (Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en NVB) een kanteling in de woningmarkt, waardoor energie niet langer een kostenpost is, maar juist een unique buying point voor de consument.

ZEN stelt hiermee de bewoner centraal; met zijn wensen op het gebied van wooncomfort, gezondheid, binnenklimaat en betaalbaarheid. En passant moet dit binnen de bouwbranche zorgen voor een soepele overgang naar de nieuwe eis van bijna-energieneutrale nieuwbouw per 2021. In de platformbijeenkomsten wisselen we de nieuwste inzichten uit.

Tijdens de ZEN Platform-bijeenkomst op 21 juni bespreken we de eindresultaten uit de themagroepen BENG-eisen (voor grondgebonden woningen), BENG voor Gestapelde bouw en Bewonerscommunicatie. Verder aandacht voor rijksbeleid, gezondheid, Nul-op-de-Meter en Passiefhuis. Zie ook de verslagen van de vorige Platform-bijeenkomst. De bijeenkomst is toegankelijk voor alle collega’s van deelnemende bedrijven in het ZEN-platform. Nieuw is dat u dit keer ook een werkrelatie mee kunt nemen. Zo kunt u een architect, opdrachtgever, of andere relatie kennis laten maken met ZEN.

Locatie: Antropia, Landgoed de Reehorst, Hoofdstraat 8 Driebergen. Tel. 0343 531 818.

Programma

12.30 uur Ontvangst met lunch, koffie, thee.
13.00 uur Opening en welkom door dagvoorzitter Jan Fokkema, directeur NEPROM.
13.15 uur smallenbroekPlenaire inleiding door Meindert Smallenbroek (Ministerie EZ). Over de Energietransitie als gezamenlijke uitdaging.
13.35 uur harm-valk300Plenaire inleiding door Harm Valk (Nieman RI) over de uitkomsten van de themagroepen BENG-eisen en Gestapelde Bouw.
13.55 uur Sessiereeks 1 (60 minuten) - keuze uit drie deelsessieskoppensq
  • Kennissessie ZEN-project Nobelhorst Almere: Ymere en Dura Vermeer vertellen over hun ervaringen met het SWK NOM certificaat, en over hun marketing met advies van Bert Pol (gedragspsycholoog). Sessievoorzitter: Jan Fokkema (NEPROM).
  • Kennissessie PassiefHuis. Met veel ruimte voor vragen. Door Carl-peter Goossen (BouwneXt). Sessievoorzitter: Leendert Meijers (NVB).
  • Werksessie Gezond wonen door goed bouwen: Willem Koppen (Koppen Vastgoed) over waarop we moeten letten bij de uitvoering om gezondheidsklachten en -claims te voorkomen. Sessievoorzitter: Claudia Bouwens (Lente-akkoord).
14.55 uur Pauze
15.25 uur Sessiereeks 2 (60 minuten) - keuze uit drie deelsessies.
  • Werksessie Bewonerscommunicatie: Maarten Markus (AM) over de uitkomsten van de themagroep Bewonerscommunicatie. Presentatie brochure. Sessievoorzitter: Helen Visser (Bouwend Nederland).
  • Kennissessie NOM: Met Ivo Opstelten (Platform 31) en Onno Dwars (VolkerWessels Vastgoed). Sessievoorzitter: Maarten Georgius (Aedes).
  • Kennissessie BENG uitkomsten verder uitgediept. Met Harm Valk (Nieman Raadgevende Ingenieurs). Sessievoorzitter Claudia Bouwens (Lente-akkoord).
16.25 uur Wrap up
17.00 uur Borrel
18.00 uur Einde
Transparent
Voor wie?

Alle leden van de vier brancheverenigingen binnen het Lente-akkoord (Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en NVB) en hun relaties zijn van harte welkom, ook als u zich (nog) niet heeft aangemeld voor het ZEN-platform. Deelname is kosteloos. U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging en een week voor aanvang een programma, een lijst van deelnemers en een routebeschrijving.

U kunt zich hier aanmelden.

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Claudia Bouwens, programmaleider Lente-akkoord: cb@lente-akkoord.nl. De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het Lente-akkoord. Heeft u vragen over uw aanmelding? Mail dan naar info@lente-akkoord.nl