ZEN Platformbijeenkomst over circulaire woningbouw

Op dinsdag 17 september aanstaande is er weer een ZEN Platformbijeenkomst. Op veler verzoek zal de middag deze keer geheel in het teken staan van circulaire woningbouw.

We gaan onder andere in op de rol van de ontwikkelaar en bouwer in de circulaire economie, er is aandacht voor een inspirerend circulair project van een woningcorporatie en we eindigen met een paneldiscussie over circulair aanbesteden. En de nieuwe ZEN-brochure 'Aan de slag met circulaire woningbouw' wordt officieel gepresenteerd. Bas van de Griendt (Stratego advies) is dagvoorzitter.

Datum: dinsdagmiddag 17 september.
Locatie: Bomencentrum in Baarn


Programma

12.30 uur Ontvangst met lunch, koffie, thee.
13.00 uur Opening en welkom door dagvoorzitter Bas van de Griendt (Stratego advies).
13.10 uur


13:30 uur
Interview met Esther ’t Hoen, projectleider Circulaire Bouweconomie directie Bouwen en Energie ministerie BZK.

Plenaire inleiding door Michiel Baars (New Horizon, foto) over de zin en onzin van de circulaire economie.

14.00 uur Drie pitches over circulaire woningbouw; 3 minuten per pitch. Kies n.a.v. de pitch waar je meer van wilt weten in het volgende programma-onderdeel.
14.20 uur Sessiereeks 1 (30 minuten) – keuze uit drie deelsessies. Publiek stelt vragen, pitcher geeft antwoord. Pitcher heeft (behalve plenaire pitch) geen presentatie voorbereid, maar vertelt over eigen ervaringen n.a.v. de vragen.
  • Sinds 1 juli 2019 wordt circulariteit beter gewaardeerd in de Milieu Prestatie gebouwen (MPG). Harry Nieman, o.a. manager van de Nationale Milieudatabase voor stichting Bouwkwaliteit licht het toe.
  • Hannah Bakker, ontwikkelaar / adviseur circulair bouwen (Heijmans Vastgoed, foto) vertelt over haar ervaringen met circulaire woningbouw.
  • Noor Huitema (Copper8) over circulair uitvragen en aanbesteden. Sessieleider: Claudia Bouwens (Lente-akkoord).
14.50 uur Pauze
15.20 uur Sessiereeks 2 (60 minuten) – keuze uit drie deelsessies.
  • De rol van de ontwikkelaar in de circulaire economie, met het Bajes Kwartier als voorbeeld. Maarten Markus en Steven Hupkes (AM). Sessieleider: Claudia Bouwens (Lente-akkoord).
  • Peter Spijkerman (foto) is kwartiermaker circulariteit voor sloop/bouwbedrijf Weever uit Kampen. Hij geeft een workshop waarna je het verschil tussen lineair en circulair nooit meer zult vergeten. Sessieleider: Anneloes van der Woude (NVB bouw).
  • Circulaire gebiedsontwikkeling SUPERLOCAL in Kerkrade. Materialen van een leegstaande hoogbouwflat worden hergebruikt voor de bouw van 3 experimentele en 15 reguliere woningen en de inrichting van het openbare gebied. Martijn Segers van Heemwonen is senior projectleider en vertelt over zijn bevindingen. Sessieleider: Maarten Georgius (Aedes).
16.20 uur Paneldiscussie over circulair aanbesteden met vertegenwoordigers van gemeenten, opdrachtgevers en bouwers. M.m.v. Noor Huitema (Copper8) en diverse andere sprekers.
16.50 uur Borrel
17.45 uur Einde

Voor wie?

De ZEN-platformbijeenkomsten zijn gericht op de bedrijven binnen het ZEN-platform. Deelname is kosteloos. U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging en een week voor aanvang een programma, een lijst van deelnemers en een routebeschrijving.

U kunt zich hier aanmelden

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Claudia Bouwens, programmaleider Lente-akkoord: cb@lente-akkoord.nl. De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het Lente-akkoord. Heeft u vragen over uw aanmelding? Mail dan naar info@lente-akkoord.nl