NOM-woning Groevenbeek Noord steeds slimmer

accuOp vrijdag 9 september is de eerste ‘Smartverter PowerHub’ accu in Nederland gepresenteerd in de demonstratiewoning van Nul-op-de-Meter project Groevenbeek Noord in Ermelo. Inmiddels wonen de bewoners van deze 39 ‘nul-op-de-meter’ woningen in Ermelo een jaar naar tevredenheid in hun nieuwe woning en is de demonstratiewoning een jaar in gebruik.

De innovaties gaan echter verder. Samen met Libra Energy/Greenteq presenteert Van Wijnen Midden B.V. de ‘Smartverter PowerHub’. Momenteel wordt slechts 25% van opgewekte energie uit een zonne-energiesysteem zelf geconsumeerd, daarom is het belangrijk dat niet zelf gebruikte opgewekte energie opgeslagen kan worden. Dit kan met de Smartverter Powerhub die in de demonstratiewoning wordt aangesloten op de bestaande omvormer en zonnepanelen.

Voor nog meer comfort heeft FAKRO Solar buitenzonweringen toegepast. Deze zonwering functioneert volledig op basis van zonne-energie en communiceert met de aanwezige technologie in de woning. Hierdoor ontstaat een complete daglichtoplossing in het dak.

BeNext Smart Home maakte deze woning ‘de slimme woning’ door alle relevante systemen met elkaar te verbinden en slim te regelen. BeNext biedt uitgebreide mogelijkheden voor energiemonitoring en service op afstand. De bewoner benut extra voordelen op gebied van comfort, veiligheid, gemak en het eventueel langer zelfstandig wonen


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties