Nul-op-de-meter? Scoor nog beter! Verdiepingsbijeenkomsten

green-dealEen zeer energiezuinige en zelfs een ‘Nul-op-de-meter’ nieuwbouwwoning bouwen. Veel bouwbedrijven beweren dat ze dit kunnen. “Ik ook, maar ook ik bleek onbewust onbekwaam, ondanks mijn goede intenties.” Expert Willem Koppen weet waar hij over praat: wil je écht energiezuinig én gezond bouwen, dan is meten weten, en moet je willen leren van fouten. Tijdens deze bijeenkomsten laat hij u met de methode Bouw Transparant zien hoe u gezonde woningen creëert, en tegelijk onnodig hogere energiekosten voorkomt.
De bijeenkomsten worden verzorgd door SBRCURnet in opdracht van de partners van het Lente-akkoord.

De verdiepingsbijeenkomsten zijn op
16 april (Tilburg) en 15 mei (Ruinen).
De bijeenkomst op 3 april is vervallen.

Leer hoe u zich positief kunt onderscheiden als bouwbedrijf. Hoe u ten minste de gevraagde kwaliteit levert, én aantoont dat uw gebouw aan de gevraagde eisen voldoet.  “Ik kwam er achter dat ook ik met de beste intentie onbewust onbekwaam was. Dat geldt nog steeds voor bijna elk bouwbedrijf en vele timmerfabrikanten”, weet Willem Koppen van Koppen VastGoed in Heerhugowaard. Met zijn expertise geeft hij praktijktrainingen, begeleidt bouwprojecten, wordt gevraagd als schadedeskundige bij arbitragezaken en beheert de database BIOM.nl: een verzameling van ruim 1.000 projectneutrale foto’s van aangetroffen uitvoeringsfouten, plus mogelijke gevolgen en oplossingen. Ook is Koppen de bedenker van de Icoonwoning, een energieleverende meet- en demonstratiewoning in Heerhugowaard, die tevens dienst doet als zijn kantoor.

Bouwtransparant
Koppen is bovendien een van de grondleggers van BouwTransparant, een methodiek om bouwende partijen verder te helpen om bouwprestaties te verbeteren en die prestaties ook aan te tonen op het gebied van gezondheid, comfort, energie en onderhoud. “Dat is hard nodig, want in veel gevallen haalt een woning niet eens de basiseis uit het Bouwbesluit of de waarden uit de epc, blijkt uit veel onderzoeken.” BouwTransparant vormt de basis en inspiratiebron voor het ISSO Opnameprotocol dat nu landelijk steeds meer opgang doet en per 1 juli 2014 voor utitliteitsbouw verplicht wordt.

Voor wie
Gericht op uitvoerders bij bouwbedrijven, maar zeker ook interessant voor managers.

Wat leert u?
Samen met u loopt Willem Koppen de meest gestelde vragen uit de praktijk rondom energiezuinig bouwen langs. Daarbij gebruikt hij de methodiek Bouw Transparant 2.0 en een groot aantal verduidelijkende foto’s en filmpjes.

Basis voor managers
Naast deze verdiepingsbijeenkomsten worden basisbijeenkomsten georganiseerd. Die zijn gericht op managers, op de monitoring van de kwaliteitsborging.

Basisbijeenkomst 10 april
Basisbijeenkomst 24 april

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties