Nul op de Meter woningen in RijswijkBuiten

rijswijkbuiten-fotoDe eerste  woningen van het project De Tuinen van Sion zijn opgeleverd. Dit project maakt onderdeel uit van de nieuwe wijk RijswijkBuiten.

Op 3 april van dit jaar heeft minister Stef Blok de eerste paal geslagen van de eerste fase van het project De Tuinen van Sion in RijswijkBuiten. Deze eengezinswoningen zijn in zeven maanden tijd door Dura Vermeer, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van dit project, gebouwd.

5 energieneutrale woningen
Alle woningen van De Tuinen van Sion worden gerealiseerd met een EPC van 0,0. Dankzij de subsidie die vanuit het programma ‘De Energiesprong’ beschikbaar is gesteld, is het gelukt om 5 woningen volledig energieneutraal te maken. Naast de standaard duurzame voorzieningen is onder meer gebruik gemaakt van extra zonnepanelen, warmtepompen met gelijkstroompompen, apparatuur met A+++ energielabel en een standby-killer. Elke woning wordt uitgerust met een ventilatiesysteem dat reageert op de aanwezigheid van bewoners in een ruimte en een douche die warmte uit het wegspoelende water haalt. De bewoners van deze woningen kunnen daardoor rekenen op een nul op de meter!

Op 28 november  kwam minister Blok terug om, samen met burgemeester Bezuijen, wethouders Van Hemert en Jense en de heer Dielwart van Dura Vermeer de sleutel van deze bijzondere 5 woningen te overhandigen.

RijswijkBuiten
De laatste grootschalige nieuwbouwlocatie in de regio Haaglanden bevindt zich aan de zuidkant van Rijswijk. Tussen nu en 2023 worden er 3.500 woningen gerealiseerd in Sion en ‘t Haantje. RijswijkBuiten wordt een duurzame wijk. Energiezuinig, en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, standaard 2 parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied.


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties