NulNu congres: energieneutraal ontwerpen en bouwen

nulnu-headerOp 13 juni 2016 vindt in de Jaarbeurs in Utrecht het tweede NulNu congres plaats. Het thema is: Bouwkwaliteit borgen, berekenen en beoordelen. NulNu 2016 bestaat uit twee delen: het congres van 14.00 tot 20.00 uur en als extra een speciale expert-workshop, van 9.30 – 13.30 uur.

Duurzaamheid biedt in de bouw- en installatiesector grote economische kansen. Met groene groei-ambities als leidraad, is Nederland hard op weg naar een circulaire economie. Dit vooruitzicht is van grote invloed op de kwaliteit van bouwen. Omdat duurzame bouwkwaliteit veel meer inhoudt dan wat het Bouwbesluit voorschrijft, wordt kwaliteitsborging steeds belangrijker. Er zijn vele tools en methodieken beschikbaar om te borgen, berekenen en beoordelen. Hoe raak je wegwijs? Welke selecteer je voor ontwerp, of voor toetsing en garantie? Hoe doe je het goed?

Op maandag 13 juni 2016 pakken we opnieuw uit, met topsprekers en topverhalen. Sprekers die inspireren met praktische informatie en handvatten bieden voor ieders eigen aanpak. Wie wegwijs wil worden in tools en methodieken voor duurzaam ontwerp, toetsing en garantie, mag NulNu 2016 niet missen.

Tijdens NulNu 2016 treffen opdrachtgevers, voorschrijvers, ontwerpers, adviseurs, leveranciers en uitvoerders elkaar. Wie deelneemt krijgt grip op de materie – ook als niet-techneut – en alle tools om business te genereren voor het gesprek met klanten, partners en bewoners. Het programma is opgebouwd uit 6 plenaire presentaties en 2 rondes masterclasses waarin je kiest uit 5 verdiepende presentaties. In de pauzes tref je op de kennismarkt verschillende organisaties met hun tools en methodieken om duurzame bouwkwaliteit te borgen, berekenen en beoordelen.

Expert workshop door Franz Freundorfer
De expert-workshop voorafgaand aan het congres wordt verzorgd door Franz Freundorfer. Kozijnen zijn een kritiek punt bij energieneutraal ontwerpen en renoveren. De kwaliteit van transparante bouwelementen is essentieel voor het uiteindelijk bereikte comfort en de energiebalans. Deze internationaal vermaarde duurzaam bouwexpert praat je bij over de ins en outs van recente, internationale kozijnontwikkelingen en hoe dit specifieke gebouwelement zich verhoudt met de rest van het gebouw. Zijn kennis geeft aanleiding om de Nederlandse KVT-eisen aan te vullen en grondig te herzien. Een must voor alle bouwprofessionals die zeer energiezuinig willen ontwerpen en bouwen! Voertaal van deze workshop is Engels.

Meer informatie en aanmelden op de NulNu-website

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties