Online ventilatiecongres: VentEvent

Ventilatie wint aan terrein binnen de installatie- en bouwsector. Tijd dus voor het eerste online ventilatiecongres – VentEvent – op 1 juni. Met antwoord op vragen als: hoe kun je met ventilatietechniek bijdragen aan frisse en energiezuinige woningen, en hoe kun je als bouwer inspelen op de ventilatievraag van scholen.

Wie een baan zoekt in de ventilatietechniek, heeft de opdrachtgevers voor het uitkiezen. Er is letterlijk werk voor duizenden nieuwe monteurs, zo bleek onlangs bij de opening van de eerste ventilatie-opleiding van Nederland. Het is tekenend voor de ontwikkeling van de sector: was ventilatie voorheen nog een ondergeschoven kindje, tegenwoordig staat een comfortabel en gezond binnenklimaat hoog op het wensenlijstje van opdrachtgevers en gebruikers, zowel in woningen, in kantoren als op scholen.

Ventilatiecongres
Om de ontwikkelingen in deze sector in kaart te brengen, organiseert Eisma Media – in samenwerking met de partners Panasonic, Zehnder, Itho Daalderop en Rensa – het gratis online ventilatiecongres VentEvent. Prominente sprekers uit de sector informeren over de laatste stand van zaken rond wet- en regelgeving, tonen de meest innovatieve technieken en laten aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden zien wat er allemaal mogelijk is met ventilatie.

Sessies
De sessies zijn thematisch onderverdeeld in ‘wonen’, ‘kantoren’ en ‘scholen’. Zo gaat Matthias Stukker, manager techniek bij Rensa Verwarming en Ventilatie in op de centrale en decentrale ventilatie op scholen en besteedt hij aandacht aan de vraag hoe bouwende partijen op deze installatie-opgave kunnen inspelen. Jimmy Onstenk, categorymanager Ventilatie Itho Daalderop legt uit wat zoneren precies is. En Jerome Corba, adviseur bij Zehnder vertelt hoe je met verse lucht kun koelen.

Volledig congresprogramma en aanmelden: VentEvent.nl.

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties