Blog: Energienotanul verkoopt

onno-dwarsBalanceren tussen vrijblijvendheid en de norm stellen. Dat was de toonzetting in het project Sterrenberg in Huis ter Heide, waar VolkerWessels Vastgoed 8 energienotanul-woningen op risico realiseerde en in verkoop bracht. Gelijktijdig zijn nog eens 21 potentiële energienotanul-woningen beschikbaar gesteld voor verkoop. En wat blijkt: energienotanul verkoopt!

Deze column van Onno Dwars (Vastgoedontwikkelaar/ Manager duurzaamheid, VolkerWessels Vastgoed) verscheen op 16 april op Duurzaamgebouwd.nl

Als eerste energie-nota-nul project in Nederland zijn 29 woningen in de Hoven op Sterrenberg te Huis ter Heide in verkoop gebracht, waarvan acht woningen in de eerste fase op risico al werden gerealiseerd in 2013. Niet alle woningen werden in de basis energie-nota-nul aangeboden. Vijf woningen van de tweede fase werden voor €14.500 extra energie-nota-nul uitgevoerd en de overige woningen hadden een energie-nota-nul-pakket als optie.

Dit pakket houdt in dat de woningen een zeer hoogwaardige geïsoleerde schil krijgen met een RC- waarde tussen 4,5 en 6,6 en voorzien van triple beglazing. Daarnaast is de woning uitgevoerd met gebalanceerde ventilatie welke CO2gestuurd is. Dit houdt in dat op basis van de luchtkwaliteit de woning wordt geventileerd; alleen wanneer het nodig is. De luchtwarmtepomp of wamtekoudeopslag zorgen voor een efficiënte opwekking van warmte voor het tapwater en de ruimteverwarming. Het dak met PV-cellen zorgt voor de benodigde energie.

Lees het volledige blog via Duurzaamgebouwd.nl


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties