Onno Dwars wint Duurzame 50 award

Onno Dwars is vorige week tijdens het Green Tie Gala 2019 uitgeroepen tot winnaar van de ABN AMRO Duurzame 50 award. De top 3 werd verder gevormd door Yvette Watson (2) en Andy van den Dobbelsteen (3).

Onno Dwars (Directeur van Ballast Nedam Development en lid stuurgroep Lente-akkoord) reageerde geëmotioneerd: “Ik voel mij schuldig, want wat wij allemaal doen en de weg die wij inslaan, gaat veel te langzaam.” Dwars sprak echter ook hoop uit ten aanzien van de inzet van de jongere generaties en van de effecten van de energietransitie.

“Vooral de politiek moet veel harder en radicaler handelen. Iedereen moet in de spiegel kijken, en vooral de politiek. De tijd van goede bedoelingen is echt over. Neem het bouwbesluit. Het bouwen van huizen op deze manier is een crimineel feit. De energietransitie kost geen geld, die gaat ons welzijn brengen en daar wil ik mij elke dag en nacht voor inzetten”, aldus Dwars.

Eervolle vermeldingen
Hierbij ook een hartelijke Lente-akkoord felicitatie voor:

4. Biense Dijkstra – Dijkstra Draisma
13. Lars van der Meulen – VolkerWessels
16. Harm Valk – Nieman RI
32. Lizzy Butink – a.s.r.
34. Robert Koolen – Heijmans
35. Folkert Linnemans – Dijkstra Draisma
37. Jos van Dalen – BZK
40. Seline Roskam – RVO.nl
43. Claudia Bouwens – NEPROM
45. Jan Jaap Blüm – BAM

Lizzy Butink, adviseur duurzaamheid bij a.s.r. real estate, was 1 van de 3 genomineerden voor de ABN AMRO Duurzame 50 Young Professional. Wij feliciteren haar met het winnen van de award voor meest veelbelovende toekomstige groene leider.

Lees verder op Duurzaamgebouwd.nl

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties