Opening Informatiepunt Ventilatie

informatiepunt-ventilatieVentilatie in huis is van groot belang voor een gezonde woonomgeving. In veel woningen wordt niet goed geventileerd waardoor allergieën of problemen aan de luchtwegen kunnen optreden. Staatssecretaris Mansveld (Infrastructuur en Milieu) opende op woensdag 13 maart het Informatiepunt Ventilatie waar bewoners terecht kunnen met vragen over betere ventilatie.

Het is een initiatief van de Woonbond, Vereniging Eigen Huis, de Vereniging Leveranciers Luchttechnische apparaten (VLA), VACpunt Wonen en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het initiatief wordt ondersteund door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.

Juist nu huizen steeds beter geïsoleerd zijn, gaat de ventilatie niet meer vanzelf en moet er op andere manieren geventileerd worden. Eén op de tien woningen heeft last van schimmel en in veel huizen is binnen meer fijnstof aanwezig dan buiten. Ventilatie kan en moet dus beter. Vorig jaar heeft een groot aantal organisaties in de bouw- en vastgoedsector een actieplan opgesteld om de kwaliteit van ventilatievoorzieningen te verbeteren.

De start van het Informatiepunt is het eerste tastbare resultaat voor bewoners. Op een speciale website kunnen bewoners informatie opvragen en online advies krijgen waarmee zij kunnen bepalen wat voor ventilatievoorzieningen zij in huis hebben en hoe zij die het beste kunnen gebruiken. Bewoners met specifieke vragen kunnen telefonisch advies krijgen. Huurders kunnen hiervoor terecht bij de Woonbond en woningeigenaren bij Vereniging Eigen Huis.

Kijk voor meer informatie op www.informatiepuntventilatie.nl


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties