Passiefscholen Brede Bossche School Nieuw Zuid

passiefschoolEen extreem energiezuinig multifunctioneel gebouw met een fris binnenklimaat? Het kan: een bezoek aan de Brede Bossche School Nieuw Zuid (BBS Nieuw Zuid) leert hoe u een dergelijk bouwproject realiseert. De basis: het passiefhuisconcept.

De BBS Nieuw Zuid, met daarin basisschool, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, activiteitencentrum, computerhuis, wijktheater en een wijksteunpunt, is deels gebouwd volgens het passiefhuisconcept en het frisse scholen concept.

U komt tijdens uw bezoek alles te weten over het bouwproces, de financiering, bouwkundige en installatietechnische uitdagingen en gebruikerservaringen De BBS Nieuw Zuid is gebouwd in opdracht van BrabantWonen en de gemeente ’s-Hertogenbosch en is in december 2012 opgeleverd.

De totale vloeroppervlakte is 4.302 m², waarvan 2.425 m² volgens het passiefhuisconcept. Het passiefhuisconcept staat voor een specifieke bouwstandaard met zowel ‘s zomers als ’s winters een comfortabel binnenklimaat, met een beperkte warmtevraag. Meer informatie is te vinden op de project-website www.brabantwonen.nl/onze-projecten/bbs-nieuw-zuid

Datum en tijd: woensdag 12 juni 2013, 14:00 – 17:00
Plaats: ’s-Hertogenbosch
Kosten: € 95,00 per deelnemer excl. 21% btw
Aanmelden: SBR-website

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties