Platformbijeenkomst Zeer Energiezuinige Nieuwbouw; hoe pak je dat aan?

vooruitblikVanaf 1 januari 2021 moet nieuwbouw bijna energieneutraal zijn. Om dat te realiseren wil het Lente-akkoord de komende jaren mét de leden van de vier aangesloten brancheverenigingen knelpunten signaleren en naar oplossingen zoeken. Tijdens een speciale bijeenkomst op dinsdag 13 oktober gaan we dieper in op de Europese eisen en de concrete gevolgen voor ontwikkelaars, bouwers en corporaties.

Hieronder vindt u het voorlopige programma.

Plenaire inleidingen:

  • Europese energie eisen per 1-1-2021, wat houden die in? Deze eisen zijn onlangs door het ministerie bekend gemaakt. Jacqueline Hooijschuur van RVO laat aan de hand van 30 gerealiseerde woningprojecten zien wat dit inhoudt voor uw toekomstige nieuwbouwprojecten.
  • Kopersgedrag en bewonersgedrag. Wat weten we hierover? Dr. Bert Pol van Tabula Rasa vertelt wat uit gedragspsychologie bekend is over kopers en bewoners van energiezuinige nieuwbouwhuizen.

De volgende onderwerpen bespreken we in kleinere interactieve deelsessies.

  • De EnergieprestatieVergoeding voor corporaties: hoe werkt die? Daan van Vulpen van Finance Ideas licht de EPV wetgeving toe, inclusief de mogelijkheden die dit biedt. Sessie-voorzitter: Charlie Martens.
  • Energiezuinige gestapelde nieuwbouw: hoe realiseer je die? André Kruithof van Nieman RI presenteert de uitkomsten van hun studie. Vervolgens gaan we hierover met elkaar in gesprek. Daarna vertelt Stefan de Ruijter van Hurks vastgoedontwikkeling over hun energieneutrale hoogbouwproject @homeamstelkwartier. Sessievoorzitter: Jan Fokkema, NEPROM.
  • Bewoners van energiezuinige woningen: wat zijn hun ervaringen en wat leren we ervan? Met Niels Sijpheer van Energiesprong. Sessievoorzitter: Leendert Meijers, NVB.
  • Bewonerscommunicatie voor zeer energiezuinige woningen: wat zijn do’s en don’ts? Door Ilse van den Berg (Geregeld-Ilse). Ilse heeft ruime ervaring met bewonerscommunicatie, o.a. is zij betrokken bij Stroomversnelling Huur. Sessievoorzitter: Helen Visser, Bouwend Nederland.
  • Bert Pol van Tabula Rasa leidt een sessie over de meest recente inzichten in kopers- en bewonersgedrag. Wat betekent dit voor uw product en proces? Sessievoorzitter: Claudia Bouwens, Lente-akkoord.
  • Werksessie Woonconsumenten en energiebesparing, onder leiding van Bas van de Griendt van BPD. Hoe stemt u uw acties beter af op de belevingswereld van de consument? Hoe faciliteert u het gewenste besparingsgedrag? Sessievoorzitter: Claudia Bouwens, Lente-akkoord.

Download het uitgebreide programma

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdagmiddag 13 oktober 2015. Locatie: Buitenplaats Amerongen, Drostestraat 12 te Amerongen (0343-455690). De lunch staat klaar vanaf 12.30 uur. Het inhoudelijke programma duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en een hapje.

Voor wie?
Alle leden van de vier brancheverenigingen binnen het Lente-akkoord (Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en NVB) zijn van harte welkom, ook als u zich (nog) niet heeft aangemeld voor het ZEN-platform. Deelname is kosteloos. U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging en een week voor aanvang een programma, een lijst van deelnemers en een routebeschrijving. Het aantal deelnemers is beperkt. Registratie vindt plaats op volgorde van aanmelding.

U kunt zich hier aanmelden.

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Claudia Bouwens, programmaleider Lente-akkoord: cb@lente-akkoord.nl. De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het Lente-akkoord. Heeft u vragen over uw aanmelding? Mail dan naar info@lente-akkoord.nl


Gerelateerde berichten

Tags:

ZEN

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties