ZEN-festival middagprogramma: themazaal Inspiratie en vergezichten

Het middagprogramma van het ZEN-festival bestaat uit drie rondes van in totaal 14 deelsessies. De eerste ronde duurt van 13:15 tot 14:30 en na de pauze zijn er twee kortere rondes van 15:15-15:45 en van 16:00-16:30. Hieronder vind je de sessies die plaatsvinden in de themazaal Inspiratie en Vergezichten.

Ronde 1: Smart Gridsodyssey
Stroom leveren aan je buurman, peak shaving met behulp van ‘zwermen’ batterijen, flexibele stroomtarieven. Welkom in de wereld van smart grids.
Met Dirk-Jan Middelkoop, Manager Solar & Storage Eneco Innovation & Ventures
en Annelies van der Stoep, Coördinator Energietransitie Amsterdam Smart City
o.l.v. Jan Fokkema, Directeur NEPROM

Ronde 2: Energieke inspiratie uit de praktijkamstelveensq
Ontwerpen met ambitie: van BENG naar ENG. Echt energieneutraal, of nog beter: energieleverend. Niet alleen in technische zin, maar ook in ‘menselijke’ zin. Intelligente en duurzame bouw, die inspiratie en comfort biedt en de gebruiker energie geeft. Geen toekomstmuziek maar toegepaste praktijk. Nu al!

Paul de Ruiter, Paul de Ruiter Architects
o.l.v. Jan Fokkema, Directeur NEPROM

Ronde 3: De toekomst van energiepositief woneneneco-tesla
Energiebedrijven en de energietransitie, de consument en duurzaamheid. Hoe bereidt Eneco zich voor op een gasloze toekomst? Zolang de salderingsregeling loopt, is de thuisbatterij van Tesla voor Nederlandse huishoudens veel te duur, maar Eneco ziet kansen om met ‘zwermen’ batterijen pieken en dalen in het stroomnet uit te vlakken, waardoor deze investering zich nu al sneller terugverdient.

Dirk-Jan Middelkoop, Manager Solar & Storage Eneco Innovation & Ventures
o.l.v. Jan Fokkema, Directeur NEPROM

pdf-logoPresentatie Dirk-Jan Middelkoop

Het Lente-akkoord werkt aan Zeer Energiezuinige Nieuwbouw: van bijna-energieneutraal tot energieleverend, met de bewoner als uitgangspunt. Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties