PROVADA 2015 – energiezuinigheid en duurzaamheid

provadaPROVADA 2015 vindt plaats van 2 t/m 4 juni in de RAI, Amsterdam. De drie dagthema’s zijn ‘innovatie’, ‘verleiding’ en ‘authenticiteit’. Dat klinkt fraai, maar wordt er ook nog aandacht besteed aan energiezuinigheid en duurzaamheid? We zijn voor u op zoek gegaan naar ‘groene’ sessies.

Onze tips voor PROVADA 2015:

Greenlease, prestatiecontracten en duurzaam beheer en onderhoud
Het Platform Duurzame Huisvesting presenteert drie zelf ontwikkelde tools. Een vierde, over Duurzaam beheer en onderhoud (ontwikkeld door ISSO) wordt ook meegenomen. Eindgebruikers delen hun ervaringen met de betreffende tool. Zie ook www.platformduurzamehuisvesting.nl/instrumenten.
Datum: Dinsdag 2 juni
Locatie: The Green Room, stand 11.46
Tijd: 10:00 – 11:00

Hoe sexy is duurzaamheid voor de woonconsument?
In feite staan we pas aan het begin van de grote slag om de nieuwe en de bestaande woningvoorraad te verduurzamen. Van wie moet het initiatief komen? Van ontwikkelaars en bouwers? Of van het Rijk, met regels om duurzaamheid verplicht te stellen? En hoe kunnen woonconsumenten eigenlijk enthousiast worden gemaakt voor duurzamere woningen? Moet het gaan om terugverdientijden, of spelen ook emoties mee bij leefbaarheid en een comfortabele gezonde woning? Met Henk Vlug (Fortrus Company) en Marleen Hermans (Senior manager/partner Brink Management & Advies).
Datum: Woensdag 3 juni
Locatie: Vastgoedmarktforum, Hal 9
Tijd: 10:15 – 11:00

Masterclass: Energiebesparing en gezond binnenklimaat 
Energiebesparing en een gezond binnenklimaat zijn doelstellingen die gemakkelijk onderschreven worden. Energiebesparing is voordelig voor het milieu en gunstig voor de portemonnee en het imago. Een gezond binnenklimaat is aantrekkelijk en heeft vele voordelen voor de gebruiker. Met een garantie op de energiebesparing kan ook financiering zeker gesteld worden. Jan van Hout (Directeur
OVVIA) bespreekt onder andere de casus van het Rijksmonument De Witte Dame in Eindhoven. Daarbij wordt de monitoring van de resultaten transparant en helder gemaakt.
Datum: Woensdag 3 juni
Locatie: PROVADA Forum 1, Hal 11
Tijd: 10:30 – 11:15

Uitreiking Duurzame Innovation Pitch 2015
DGBC organiseert elk jaar een Duurzame Innovation Pitch. Hierin gaat ze op zoek naar de duurzame innovatie van het jaar. De innovatie moet bijdragen aan een duurzaam gebouwde omgeving. Het kan gaan om een product, techniek, toepassing of dienst. Belangrijk is dat het een concrete, kansrijke innovatie met een duurzaam karakter is. De jury geeft tijdens het programma vijf inzendingen de kans om hun idee in de vorm van een pitch van één minuut te presenteren. Waarbij de jury ook de ruimte heeft om vragen te stellen. De jury kiest vervolgens een winnaar.
Datum: Donderdag 4 juni
Locatie: Hal 9, stand 0907
Tijd: 15:30 – 17:00

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties