Rapportage Energie WoON-2012 onderzoek

maurikOm de zes jaar wordt in opdracht van BZK onderzocht hoe de energiebesparing in de gebouwde omgeving vordert. Eerder deze week kwam het nieuwste Energie WoON onderzoek uit. Het onderzoek betreft alle bestaande woningen. Als u voor de woningen met A-label “nieuwbouw” denkt,  kunt u uit dit rapport belangrijke inzichten oppikken.

De Nederlandse woningvoorraad is in de periode 2007 t/m 2012 energiezuiniger geworden. Er zijn echter nog steeds 2,5 miljoen woningen die slecht geïsoleerd zijn en energie verspillen. Vooral bij (particuliere) huurwoningen is nog veel winst te behalen met energiebesparende maatregelen. Corporaties moeten versnellen om hun besparingsdoelen voor 2020 te redden. Op de lange termijn ligt er ook genoeg huiswerk. Vergaande maatregelen zoals zonneboilers – en panelen zijn nodig om in 2050 een klimaatneutrale gebouwde omgeving te behalen.

Dit blijkt uit onderzoek van Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en onderzoeksbureau RIGO. Voor het onderzoek werden 4800 woningopnames en enquêtes uitgevoerd en geanalyseerd.

Lees/download het volledige onderzoek:

Energiebesparing Een Samenspel Van Woning en Bewoner Analy Se Van de Module Energie Woon 2012


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties