Rapportage uitvoering Energy Performance of Buildings Directive (EPBD)

EPBDOp 29 april heeft de Concerted Action EPBD het verslag ‘Uitvoering van de Energy Performance of Buildings Directive (EPBD)’ gepubliceerd. In dit lijvige rapport wordt  de implementatie van de richtlijn in de 28 EU-lidstaten en Noorwegen geanalyseerd en vergeleken.

Het rapport is opgebouwd uit twee delen: deel A beschrijft de belangrijkste prestaties en resterende uitdagingen op de belangrijkste thema’s van de EPBD. Deel B geeft een gedetailleerd overzicht van de uitvoering in 29 landen van de Europese EPBD wetgeving (energielabel, invoering van BENG-eisen vanaf 31 december 2020 voor nieuwbouw).

“Ik ben blij met dit verslag, dat nogmaals het positieve effect toont van de dialoog en de uitwisseling van best practices tussen de lidstaten bij de uitvoering van de regelgeving,” zegt  Minister Blok in de inleiding (Nederland is momenteel voorzitter van de Europese Unie).

Deze uitgave markeert de 10e verjaardag van de Europese bouw- en prestatie-eisen in Europa en geeft voldoende stof tot nadenken voor de komende herziening van de richtlijn.

Download het rapport (Engelstalig, 91Mb)


Gerelateerde berichten

Tags:

EPBD

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties