Roosdom Tijhuis realiseert vijf innovatieve NOM-woningen

Roosdom Tijhuis realiseert vijf gasloze Nul-op-de-Meter woningen in Het Opbroek te Rijssen. Op 1 februari jl. tekenden Jan van der Spek (directeur Woningstichting De Goede Woning) en Martin Companje (directeur Roosdom Tijhuis) de overeenkomst. De woningen worden naar verwachting opgeleverd in juli 2018.

Gasloos bouwen in Het Opbroek (fase 1) is onderdeel van een verduurzamings-pilot van de gemeente Rijssen-Holten. De vijf woningen zijn tevens een proces-pilot voor Roosdom Tijhuis. Prefabricage wordt naar een hoger niveau getild, met als resultaat minder afhankelijkheid van weersinvloeden, verkorting van het bouwproces, vermindering van zware werkzaamheden en reductie van afval op de bouwplaats.

De RuwBouw Groep levert aan dit pilot project het DRBG prefab casco, bestaande uit Heembeton wanden, een cascovloer voorzien van isolatie, vloerverwarming voor de begane grond en de Dycore Kant & Klaar vloer. Het leidingwerk wordt vooraf ingestort of ingebouwd in zowel vloeren als wanden. Zo zijn in de nog in ontwikkeling zijnde Kant & Klaar vloer de leidingen voor onder andere elektriciteit, tapwater en cv, riolering en mechanische ventilatie al fabrieksmatig aangebracht. Een afwerkvloer is niet meer nodig. De woningen worden uitgerust met een luchtwarmtepomp.

De Goede Woning
Om de klimaatdoelstellingen te behalen, moet er de komende jaren veel gebeuren. Een cruciaal onderdeel vormt de transitie naar zeer energiezuinig wonen. Woningcorporatie De Goede Woning zet daarom naast betaalbaarheid nadrukkelijk in op duurzaamheid. “Het roer moet om. De focus ligt op Nul-op-de-Meter woningen, dat moet de nieuwe standaard worden. Daarmee willen we het goede voorbeeld geven”, zegt directeur Jan van der Spek.

Roosdom Tijhuis
ZEN-deelnemer Roosdom Tijhuis is een ontwikkelende bouwer die landelijk opereert. De kernactiviteiten zijn opstalontwikkeling, gebiedsontwikkeling en uitvoerende bouw. Naast de reguliere woningbouw ontwikkelt en realiseert Roosdom Tijhuis jaarlijks diverse projecten met huurwoningen en zorghuisvesting voor beleggers, woningcorporaties en zorginstanties.

Meer informatie op de Roosdom Tijhuis-website: De Goede Woning zet in op duurzaamheid


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties