ZEN congres Gasvrije nieuwbouw: zo doe je dat!

Donderdagmiddag 29 maart 2018
13.00 uur – 17.00 uur

In 2018 vervalt de aansluitplicht voor aardgas. De regering wil dat aan het einde van deze kabinetsperiode, zeg 2021, nieuwbouw niet meer met aardgas verwarmd wordt. Tussen nu en 2021 moet er dus een grote omslag plaatsvinden! Per 2020 gaan de energie-eisen voor nieuwbouw naar Bijna Energieneutraal. Dit geeft wind in de rug voor fossielvrije oplossingen. BENG én aardgasloos is een goede combinatie. Voor zover de regelgeving.

Nu de praktijk. Hoe gaan we die gasvrije, energieneutrale nieuwbouw realiseren? Wat zijn robuuste alternatieven? Welke ervaringen zijn daarmee opgedaan? Hoe staan netbeheerders en gemeenten aan de lat? Tijdens dit middagcongres hoort u de laatste inzichten uit de praktijk. Een aanrader voor alle bouwbedrijven, projectontwikkelaars, woningcorporaties, beleggers, gemeenten en adviseurs die serieus werk willen maken van aardgasloze nieuwbouwwoningen en -wijken.

Datum: dondermiddag 29 maart 2018
Locatie: Fort Voordorp, Utrecht

De lunch staat klaar vanaf 12.30 uur. Het inhoudelijke programma duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en een hapje.

Tijdens het plenaire deel van het programma spreken Ferdi Licher (programmadirecteur Bouwen en Energie ministerie BZK), Liesbeth van Tongeren (Lid Tweede Kamer namens GroenLinks, foto) en Marc van der Linden (CEO Stedin). Vervolgens zijn er twee series parallelsessies (beiden 60 minuten). De thema’s van de parallelsessies wordt binnenkort bekend gemaakt.

Aanmelden
Voor de leden van de vier brancheverenigingen binnen het Lente-akkoord (Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en NVB-bouw) en voor ambtenaren bedragen de deelnamekosten € 95 excl. BTW. Voor overige deelnemers bedragen de deelnamekosten € 145 excl. BTW. U kunt zich hier aanmelden.

Annuleringsvoorwaarden
Annuleren is kosteloos tot twee weken voor het evenement. Bij latere annulering wordt 50% van de deelnamekosten in rekening gebracht. Bij annulering op de dag zelf, en bij afwezigheid zonder afmelding worden de volledige deelnamekosten in rekening gebracht. Vervanging is mogelijk.

U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging en een week voor aanvang een programma, een lijst van deelnemers en een routebeschrijving.

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Claudia Bouwens, programmaleider Lente-akkoord: cb@lente-akkoord.nl. De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het Lente-akkoord. Heeft u vragen over uw aanmelding? Mail dan naar info@lente-akkoord.nl

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties