SBRCURnet verdiepingsbijeenkomst: EPC – opleveren wat je hebt beloofd

Huizen VathorstWie energiezuinige woningen wil realiseren, moet zichzelf verbeteren. Want comfortabel, luchtdicht, gezond en energiezuinig bouwen met prestatiegaranties, vereist vooral deugdelijk bouwen. Dat gaat niet vanzelf: het komt aan op zorgvuldigheid en aandacht voor kwaliteit. Zo creëer je meerwaarde voor de klant.

Een zeer energiezuinige, nul-op-de-meter of zelfs energieleverende woning bouwen. Veel bouwbedrijven beweren dat ze dit kunnen. “Ik ook, maar ook ik bleek onbewust onbekwaam, ondanks mijn goede intenties.” Expert Willem Koppen weet waar hij over praat: wil je écht energiezuinig én gezond bouwen, dan is meten weten, en moet je willen leren van fouten.

Tijdens deze bijeenkomst laat hij u met de methode BouwTransparant zien hoe u gezonde en comfortabele woningen bouwt, met lagere energielasten voor de bewoner. Daarbij komt het aan op deugdelijk en zorgvuldig bouwen. Kwaliteit en energiebesparing zijn niet los van elkaar te zien!

“Ik kwam er achter dat ook ik met de beste intentie onbewust onbekwaam was. Dat geldt nog steeds voor bijna elk bouwbedrijf en vele timmerfabrikanten”, weet Willem Koppen van Koppen VastGoed in Heerhugowaard. Met zijn expertise geeft hij praktijktrainingen, begeleidt bouwprojecten, wordt gevraagd als schadedeskundige bij arbitragezaken en beheert de database BIOM.nl: een verzameling van ruim 1.000 projectneutrale foto’s van aangetroffen uitvoeringsfouten, plus mogelijke gevolgen en oplossingen. Ook is Koppen de bedenker van de Icoonwoning, een energieleverende meet- en demonstratiewoning in Heerhugowaard, die tevens dienst doet als zijn kantoor.

Bouwtransparant
Koppen is bovendien een van de grondleggers van BouwTransparant, een methodiek om bouwende partijen verder te helpen om bouwprestaties te verbeteren en die prestaties ook aan te tonen op het gebied van gezondheid, comfort, energie en onderhoud. “Dat is hard nodig, want in veel gevallen haalt een woning niet eens de basiseisen uit het Bouwbesluit of de waarde uit de EPC-berekening, blijkt uit veel onderzoeken.” BouwTransparant vormt de basis en inspiratiebron voor de ISSO Opnameprotocollen voor Woningen en voor Utiliteitsbouw die landelijk steeds meer opgang doen en sinds 1 juli 2014 voor utiliteitsbouw verplicht is.

Voor wie
Gericht op uitvoerders bij bouwbedrijven, maar zeker ook interessant voor managers.

Meer informatie en aanmelden
Datum: donderdag 11 december 2014, 16:00 – 18:15
Locatie: Gildenstraat 27, Doetinchem
Prijs: gratis

Ga voor meer informatie en aanmelden naar de SBRCURnet website.

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties