Selecteer je gewenste energiezuinige woningconcept!

toolkit-selectieWat zijn de investeringskosten voor een tussenwoning met een EPC van nul? Wat is de bijbehorende energierekening? Wat voor installatie zit daar in? Op dit soort vragen kunt u antwoord krijgen met de Toolkit Selectietool.

Het betreft een update van de Toolkit Duurzame Woningbouw uit 2006. Deze app stelt ontwikkelaars in staat om op globale wijze snel een aantal energieconcepten te selecteren en levert daardoor binnen korte tijd heel veel nieuwe inzichten op.

Spelen met de Toolkit Selectietool
Stel, u wilt inzicht in de beschikbare energiezuinige woningconcepten met een EPC van 0,4 (eis Bouwbesluit 1-1-2015) en een maximale meerinvestering van € 10.000. U vult deze randvoorwaarden in op de website van Toolkit.nl. En ja hoor! Er rollen 22 mogelijke concepten uit. U bekijkt de uitkomsten wat beter. De jaarlijkse energiekosten bedragen nooit meer dan € 1.000. Dat is fijn voor uw klant! Kan dit ook voor uw woninglocatie met externe warmtelevering? Helaas. Nul concepten. Pas als u een meerinvestering van maximaal 20.000 euro invult krijgt u 7 mogelijke concepten. Wilt u weten wat u extra moet doen om een EPC van 0 te halen? Voer dat dan in en u ziet welke technieken er mogelijk zijn, wat de meerinvesteringen zijn en wat de energiekosten zijn. Kortom: met deze Toolkit kunt u spelen om hier gevoel voor te krijgen.

Hebt u een geschikt concept gevonden? Mogelijk zijn er al conceptaanbieders die dit voor u kunnen realiseren. Zeven vooruitstrevende conceptaanbieders zijn bereid geweest in de ontwikkelingsfase van de Toolkit Selectietool concepten in te dienen, die nu al transparant en eenduidig in de Tool worden weergegeven. Die aanbieders zijn:

• BAM
• Blue Casco
• Heijmans
• KlaassenGroep
• VolkerWessels
• VDM
• WeBuildHomes

Bent u ook conceptaanbieder en wilt u via de Selectietool gevonden worden, neem dan contact op met uitgever Aeneas.

In de Toolkit Selectietool staan 1600 uitgewerkte concepten met doorgerekend de consequenties van de in de concepten toegepaste techniekcombinaties. Door een eenvoudig regelpaneel is het mogelijk om snel tot een shortlist te komen. Kies het woningtype, het gebruikersprofiel, de aanwezige energie-infrastructuur en de gewenste EPC. Ook kunt u de meerinvestering als randvoorwaarde invoeren.

De Toolkit Selectietool is gerealiseerd door DPA Cauberg-Huygen,  De Haas & Partners en mogelijk gemaakt door EnergieSprong en Gebieden EnergieNeutraal.

Ga naar de Selectietool
Download de handleiding
Ga naar Toolkit kennisplatform nieuwbouw


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties