Solar Tour Leeuwarden en omgeving

solardays2013-300x139Op 19 september a.s. maakt de Solar-Tourbus voor de vijfde keer dit jaar een rondrit langs belangwekkende zonne-energieprojecten. Dit keer hebben Agentschap NL en SEAC gekozen voor Leeuwarden met zijn pro-actieve duurzaamheidsbeleid en omgeving.

Bezoeken aan onder meer Leeuwarden, Goutum, Wirdum, Grou en Heerenveen markeren de energieambities van de hele provincie Friesland. Als Solar-Tourgezelschap zijn we in Friesland van harte welkom. Leeuwardens wethouder Isabelle Diks (van onder meer Wonen en Duurzame ontwikkeling) neemt royaal de tijd om – mede aan de hand van flitsbezoeken – uit te leggen hoe de ambities van de stad passen in het doel om tot een fossielvrij Friesland te komen.

Ruime variatie
De toepassingen van energie van de ‘noorderzon’ kennen een ruime variatie. We bekijken de unieke inbreng van Monumentenzorg ten behoeve van een VVE die in een monumentaal pand duurzaam wilde op het dak. We bezoeken een woonhuis gebaseerd op de Zweedse ambitie de CO2-uitstoot met een factor 7 te verlagen. We bekijken in Grou een prefab fully integrated modulair zonnedak. We gaan naar Lidl Heerenveen en we nemen een kijkje op het dak van HEMA Heerenveen.

Sportstad Heerenveen
Eenmaal in Heerenveen horen we uiteraard alles over de Sportstad. En ook zien we hoe Heerenveen de versnelling inzet op het gebied van energie-efficiënte openbare verlichting.

U leert, deelt en nomineert
De vier eerdere tourdagen van dit jaar hebben opnieuw laten zien hoeveel kans de Solar Tours bieden nieuwe kennis op te doen en bestaande te delen. U keert na een volle en inspirerende dag letterlijk opgeladen huiswaarts. Maar niet nadat u – nieuw dit jaar – een van de bezochte projecten hebt genomineerd voor de Solar Tours Trofee 2013!

Schrijf u in vóór 15 september aanstaande.

Bekijk hier hhet volledige programma

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties