Solar Tours 2014

solartoursOp 24, 25 en 26 september zijn er opnieuw Solar Tours, een reizend congres langs toonaangevende projecten met zonne-energie. Ditmaal in de regio’s Flevoland en Noord-Holland: Almere, Heerhugowaard en Amsterdam.

Vanwege de European Photovoltaic Solar Energy Conference (EU PVSEC 2014) in Amsterdam van 22 – 26 september zijn deze tours Engelstalig.

24 september – Solar Tours in Almere
De tour in Almere op 24 september brengt onder meer een bezoek aan een van de grootste zonnecollectorenvelden in de wereld, het thermisch Zon-eiland. Ook het Columbuskwartier met 280 zonenergetische nieuwbouwwoningen wordt aangedaan.

25 september – Solar Tours in Heerhugowaard
Tijdens deze tour krijgen deelnemers onder meer inzicht in allerlei typen, soorten en maten zonnepanelen in de wijk Stad van de Zon in Heerhugowaard. Het is op dit moment de grootste energieneutrale wijk ter wereld.

26 september – Solar Tours in Amsterdam
In Amsterdam, Solar City 2014, neemt de tour onder meer een kijkje bij het prestigieuze project ‘The Edge’ aan de Zuidas. The Edge heeft als eerste gebouw in de Benelux het BREEAM Outstanding-certificaat ontvangen. Dit is een beoordeling van de duurzaamheidsprestaties in gebouwen.

Lezingen tijdens busreis
De Solar Tours starten bij Amsterdam RAI. U rijdt met een bus naar de locatie van de tour. Tijdens de busreizen geven deskundigen lezingen over actuele ontwikkelingen en technologische vernieuwingen.

Aanmelden
Aanmelden voor de Solar Tours 2014 kan via de Solar Tours website.


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties