Solar Tours

solardays2013-300x139De Solar Tours vinden plaats in het kader van de European Solar Days. Voor Nederland organiseren ODE, Holland Solar en UNETO-VNI activiteiten die particulieren en bedrijven bekend en vertrouwd maken met de manieren waarop zonne-energie kan worden toegepast. Agentschap NL heeft zich hierbij aangesloten door het organiseren van de Solar Tours.

Drie van de vijf Solar Tours 2013 staan gepland in de week van de ‘European Solar Days’ in mei. De twee overige worden in het najaar van 2013 gehouden. De Solar Tours 2013 zijn bij uitstek de reizende congressen waar u samen met gelijkgestemden nieuwe ideeën opdoet, kennis uitwisselt, enthousiasme deelt en projecten in de praktijk ziet! Daar draait het om tijdens iedere tour. Op iedere tourdag is volop ruimte voor boeiende buslezingen, inclusief videopresentaties.

Agentschap NL organiseert de tours in 2013 in nauwe samenwerking met SEAC, Solar Energy Application Centre. Binnen de vijf regio’s zijn we op zoek naar leerzame en opmerkelijke toepassingen van zonne-energie. Op basis van het verzamelde aanbod worden de routes uitgestippeld en de projectbezoeken en buspresentaties voorbereid. De tours worden net zo bruisend als vorige jaren. Wel hebben we aan het programma enkele enerverende – en áctiverende – elementen toegevoegd. Daarover hoort u de komende tijd meer.

De belangrijkste vragen waarop de Solar Tours antwoord geven:
• Waar haal je welke kennis vandaan? Wat is er te koop voor welke situatie?
• Kies je voor traditionele toepassingen? Of durf je de eerste te zijn met de meest innovatieve oplossing? Van wie kun je wat leren?
• Hoe organiseer je een zonne-energieproject: juridisch, organisatorisch, technisch, financieel en communicatief?
• Hoe is een project in de praktijk uitgevoerd? Hoe ziet het er daadwerkelijk uit?
• Op welke wijze is zonne-energie (on)zichtbaar mooi in de achitectuur toegepast?

Voor wie?
De Solar Tours 2013 zijn speciaal voor woningcorporaties, projectontwikkelaars, gemeenten, architecten, studenten, bouwers, installateurs en energiebedrijven.

Wanneer
Brabant, 14 mei ’13, vertrek: NS Station Tilburg
Noord-Holland/Texel, 15 mei ’13, vertrek: NS Station Alkmaar
Zeeland/België, 16 mei ’13, vertrek: NS Station Roosendaal

Deelname
De deelnamekosten, inclusief catering bedragen € 50,00 (excl. BTW). Studenten betalen € 35,00 (incl. BTW).
Meer informatie en aanmelden: http://www.solartours2013.nl

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties