Grote opkomst bij Rijswijks Duurzaamheidscongres

rijswijkbuiten-monitoringOp 19 mei vond in de Broodfabriek in Rijswijk ‘Het Grote Duurzaamheidscongres’ plaats, georganiseerd door de gemeente Rijswijk. Met een opkomst van ruim 400 bezoekers, een bezoek van minister Stef Blok en een sterk programma was deze dag geslaagd te noemen. Het centrale thema was: “Een duurzame leefomgeving met het oog op de toekomst”.

De wijk RijswijkBuiten is één van de koplopers in Nederland op het gebied van duurzaam wonen en leven. Bovendien zijn hier de eerste (en vooralsnog enige) woningen gerealiseerd die al voldoen aan de BENG-eisen. Reden genoeg voor de gemeente Rijswijk om ‘Het Grote Duurzaamheidscongres’ te organiseren. Het congres was onderverdeeld in twee delen: In het middagdeel kwamen gemeenten, rijksoverheid, bouwbedrijven, ontwikkelaars, adviseurs, architecten en andere stakeholders samen om te praten over de verdere verduurzaming van de woon en leefomgeving in Nederland. Het avondgedeelte was gericht op de bewoners.

Dagvoorzitter Inge Diepman interviewde burgemeester Michel Bezuijen en wethouders Marloes Borsboom (Duurzaamheid) en Ronald van der Meij (Ruimtelijke ontwikkeling) over de duurzaamheidsambities van de gemeente Rijswijk. Er werd uitgebreid ingegaan op de succesfactoren van RijswijkBuiten en hoe men met elkaar dit succes kan doorvoeren in de nieuwe en de bestaande bouw in Rijswijk en de rest van Nederland. Tijdens de workshops bracht minister Stef Blok een bezoek aan het congres waar hij zich liet informeren over actuele zaken. Hij sloot zijn bezoek af met een plenaire speech voor het aanwezige publiek.

Lees meer:
Stappen zetten in Rijswijk en daarbuiten (Duurzaam Gebouwd)
Dura: ‘Oppassen met overenthousiasme voor innovaties’ (Duurzaam Gebouwd)
Veel belangstelling voor Duurzaamheidscongres Rijswijk (Rijswijk.nl)

 


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties