Start Switchteam Aardgasvrije nieuwbouw

Heeft u een bouwvergunning of heeft u een vergunning in aanvraag die uitgaat van een gasaansluiting? Wilt u onderzoeken of het toch mogelijk is om voor aardgasvrije nieuwbouw te gaan? Dan kunt u gebruikmaken van het Switchteam Aardgasvrije Nieuwbouw.

Voor nieuwbouw waarvan de vergunningsaanvraag op of na 1 juli 2018 wordt ingediend is de wettelijke verplichting voor netbeheerders om nieuwbouw aan te sluiten op het aardgasnet komen te vervallen. Voor nog te realiseren gebouwen waarvoor al voor 1 juli een vergunning was aangevraagd geldt een overgangsregeling, maar het is gewenst om ook deze gebouwen zo veel mogelijk aardgasvrij te bouwen. Soms kunnen partijen wat hulp gebruiken bij het aanpassen van de plannen. In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is het Switchteam Aardgasvrije Nieuwbouw opgezet om hierbij te ondersteunen.

Een Switchteam kan, op verzoek, in vijf werkdagen een advies voorleggen aan partijen zoals gemeenten, projectontwikkelaars, woningcorporaties, commerciële verhuurders en eigenaren van maatschappelijk vastgoed die hun nieuwbouwplannen willen veranderen naar aardgasvrij. Een Switchteam bestaat meestal uit drie verschillende experts. Het advies gaat in op de mogelijkheden en financiële gevolgen van het aardgasvrij maken van het project. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert de inzet van de teams.


Gerelateerde berichten

Tags:

Gasvrij

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties