Startbijeenkomst Energielabel Nieuwbouw

Dinsdagmiddag 26 juni 2012, Green Village, Blokhoeve 7 Nieuwegein.

Waarschijnlijk is per 1 januari 2013 het Energielabel Nieuwbouw verplicht voor alle nieuwbouw: zowel woningen als utiliteitsbouw. Onderdeel van het Energielabel is een oplevertoets bij oplevering. Vanaf 1 juli 2012 is het mogelijk om uw potentiële kopers te informeren met een voorlopig energielabel.

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de toepassing van het energielabel in uw projecten, organiseren het Lente-akkoord en Agentschap NL op 26 juni een startbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u de meest recente informatie rond het voorlopige energielabel, de oplevertoets en de procedure rond het energielabel nieuwbouw. Ook krijgt u handige tips over het gebruik van het energielabel voor de marketing van uw vastgoed. Om het energielabel nieuwbouw zo soepel mogelijk in te voeren starten het Lente-akkoord en Agentschap NL in juli met een implementatietraject, waarin de eerste nieuwbouwprojecten met een energielabel intensief gevolgd en begeleid worden. Kennis en tips die dit implementatietraject oplevert worden vervolgens met u gedeeld.

Programma
De zaal is open vanaf 13.00 uur. Het inhoudelijke deel start om 13.30 uur onder leiding van dagvoorzitter Hans Korbee (Agentschap NL). Claudia Bouwens (NEPROM/Lente-akkoord) licht kort het wettelijke kader rond het Energielabel nieuwbouw toe, en vertelt over het implementatietraject in het komende half jaar. Vervolgens licht Kees Arkesteijn (ISSO) de oplevertoets toe. Dit opleverprotocol is afgelopen winter in vijf projecten getoetst. Frank Deuring of Lars van der Kamp (Nieman) vertelt over de eerste praktijkervaringen en geeft handige tips voor u als ontwikkelaar en bouwer. Onno Dwars (VolkerWessels Vastgoed) gaat in op het voorlopige energielabel en geeft concrete tips over de toepassing van het Energielabel in uw marketing. Vervolgens is er ruimte voor vragen en discussie onder leiding van de dagvoorzitter. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en borrelhapje.

Datum dinsdag 26 juni 2012
Locatie Green Village, Blokhoeve 7 Nieuwegein
Begin 13.00 uur zaal open, 13.30 start programma
Eind 17.00 uur, daarna borrel
Kosten Geen
Aanmelden Ga naar aanmeldformulier (Registratie vindt plaats op volgorde van aanmelding.)

De bijeenkomst is gericht op deelnemers aan het implementatietraject, en daarnaast alle belangstellende projectontwikkelaars, ontwikkelende bouwers en bouwbedrijven.

Voor meer informatie kunt u  contact opnemen met Claudia Bouwens (programmaleider Lente-akkoord):  cb@lente-akkoord.nl of 070 337 0 336.
Zie voor meer informatie over het energielabel ook de themapagina.

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het Lente-akkoord, in samenwerking met Agentschap NL.

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties