Symposium ‘De Willem’ & ‘De Zwijger’

De toekomst van wonen verandert snel. Gasloos en NOM zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Een integrale en innovatieve aanpak is hierbij belangrijk. In 2014 is gestart met de ontwikkeling van ‘De Willem’ en ‘De Zwijger’, de eerste vijflaagse nul-op-de-meter appartementengebouwen in Nederland.

De duurzaamheidkoplopers Woonstichting ‘thuis, NBArchitecten en BAM Wonen werken intensief samen in dit project. In juli 2017 is gestart met de bouw. Er is veel belangstelling voor dit project en om iedereen kennis te laten maken met dit project zijn de krachten gebundeld. Woonstichting ‘thuis, NBArchitecten en BAM Wonen organiseren samen dit symposium op 23 april 2018 bij TODO in Best. Graag delen we de ervaringen van onze reis die heeft geleid tot de realisatie van deze NOM appartementen. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan de bouwplaats. Directeur-bestuurders, beslissers en uitvoerders van corporaties, particuliere verhuurder en gemeenten zijn van harte welkom. Aanmelden voor 8 april.

Programma maandag 23 april 2018

12:30 Inloop

13:00 Opening door Luc Reusken (manager vastgoedbeheer ‘thuis)
Luc Reusken opent het symposium met een interview tussen Luc Severijnen, Directeur-bestuurder ‘thuis en Frans Fonteijn, directeur Zuid bij BAM Wonen.

13:15 Olaf van Dijk (projectmanager vastgoedontwikkeling ‘thuis)
Vertelt meer over de financiële puzzel.

13:30 Peter Poell (projectmanager BAM Wonen)
Over waarom samenwerken nodig is en leidt tot succes.

13:45 Bezoek aan ‘de Willem’ en ‘de Zwijger’
We verplaatsen ons naar de bouwplaats, waar u een rondleiding krijgt. Hierbij kunt u gebruik maken van de elektrische auto’s of op eigen gelegenheid. We willen u vragen om, indien u deze heeft, uw bouwhelm en veiligheidsschoenen mee te nemen.

16:00 Harold van de Ven (eigenaar NB Architecten)
Over duurzaamheid, The Next Step.

16:15 Interactieve sessie
Tijdens de interactieve sessie krijgt u de mogelijkheid om al uw vragen te stellen en de discussie aan te gaan met branchegenoten.

16:45 Anne-Marie Spierings (gedeputeerde Provincie Noord-Brabant)
Over het belang van goede voorbeeldprojecten.

17:00 Netwerkborrel en napraten

18:00 Einde bijeenkomst

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties