Themabijeenkomst Naar Energienota Nul

energienotanulDe hoogte van de energierekening is een belangrijke trigger om kopers en huurders te interesseren voor energiezuinige woningen. Dat werd vorig jaar duidelijk toen woningcorporatie Portaal de ontwerpwedstrijd niaNesto uitschreef. Zij daagde conceptontwikkelaars uit om woningen met veel keuzevrijheid èn zonder energierekening te ontwikkelen. Deze uitvraag gaf veel nieuwe energie bij ontwikkelaars. En, zeer belangrijk: ook de consument voelt zich aangesproken.

Bent u geïnteresseerd in het ontwikkelen van nieuwbouwwoningen op basis van een lage energierekening? Zoekt u inspiratie en wilt u leren van de eerste pioniers? Op donderdagmiddag 31 oktober krijgt u inzicht in de laatste ontwikkelingen.

Arthur Lippus van Portaal is aanstichter van niaNesto. Hij vertelt waarom hij met niaNesto begon en wat dit tot nu toe heeft gebracht. Het gaat om de specifieke woonwensen van de klant, en dit kan zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw worden gerealiseerd. Wat betekent dit voor uw bedrijf?

PlusWonen van VolkerWessels Vastgoed is een van de prijswinnende concepten van niaNesto. Onno Dwars, ontwikkelaar bij VolkerWessels presenteert het concept. Niet met een gelikt bedrijfsverhaal: hij geeft inzicht in de keuzes waar zijn bedrijf het afgelopen jaar mee heeft geworsteld.

Ook het concept CasaVita van de Klaassen Groep is prijswinnaar van niaNesto. Gijs Takkenkamp, directeur Klaassen Groep vertelt over de ervaringen, leermomenten en wat hij als toekomstperspectief ziet.

Daarnaast zullen nog twee presentaties plaatsvinden, waarover de details binnenkort bekend worden gemaakt.

Na de pauze vindt de discussie plaats, onder leiding van dagvoorzitter Bas van de Griendt, manager MVO en Duurzaam Ontwikkelen bij Bouwfonds Ontwikkeling. Wat betekent deze focus op een voorspelde energierekening voor uw bouwprojecten? Is dit een wenkend perspectief? Wat zijn de do’s en don’ts?

Voor wie?
De bijeenkomst is specifiek gericht op woningcorporaties, ontwikkelaars en ontwikkelende bouwers. De nadruk ligt deze middag op nieuwbouwwoningen. Er is ruim gelegenheid voor uw vragen. De zaal is open vanaf 13.00 uur met koffie en thee. Het inhoudelijke programma duurt van 13.30 uur tot 16.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en borrelhapje.

Aanmelden
Deelname is kosteloos. U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging en een week voor aanvang een lijst van deelnemers en routebeschrijving. Het aantal deelnemers is beperkt. Registratie vindt plaats op volgorde van aanmelding. U kunt zich hier aanmelden.

Tijd en plaats
Donderdagmiddag 31 oktober 2013 van 13.30 uur tot 16.30 uur
Locatie: Kameryck, Oortjespad 3 te Kamerik

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Bouwens (programmaleider Lente-akkoord): cb@lente-akkoord.nl of 070 337 03 36. De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het Lente-akkoord.

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties