Aanmelden voor themagroep Analyse ZEN Projecten

In 2017 willen we uw woningprojecten die in de loop van het afgelopen jaar zijn ingediend voor de ZEN database analyseren. In hoeverre zijn deze qua ontwerp al gefit op BENG? Is het wooncomfort in deze woningen verder verbeterd? Hoe kan oververhitting worden voorkomen?

In 2016 heeft het ZEN platform uit laten zoeken hoe de BENG-eisen in de praktijk uit zullen pakken. Hiertoe zijn ‘bestaande’ zeer energiezuinige nieuwbouwconcepten en -projecten onderzocht en bekeken hoe deze met bouwkundige en installatietechnische maatregelen BENG (Bijna Energieneutraal) gemaakt konden worden. In de brochure Woningbouw volgens BENG – Do’s en don’ts leest u de leerpunten van dit traject.

Inmiddels zijn we een jaar verder. In 2017 willen we uw woningprojecten die in de loop van het afgelopen jaar zijn ingediend voor de ZEN database analyseren. In hoeverre zijn deze qua ontwerp al gefit op BENG? Is het wooncomfort in deze woningen verder verbeterd? Hoe kan oververhitting worden voorkomen? We vragen adviesbureau Nieman als inhoudelijke expert voor het uitvoeren van het onderzoek. Ook Jacqueline Hooijschuur of Menno Brouwers (RVO) en Alexander Pastoors (BNA) zullen gevraagd worden om aan te schuiven.

Wie: Energie-experts bij de diverse bedrijven, die ook woningprojecten hebben aangeleverd/ aan willen leveren om te laten onderzoeken.
Doel: meer te weten komen over meerwaarde hoogte eerste BENG eis, en invloed woningontwerp, ventilatie en gebouwschil op wooncomfort en oververhitting nader onderzoeken.
Datum: Eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdagochtend 25 april. Aanvang 10.00 uur. Eindtijd 12.00 uur.
Locatie: Omgeving Utrecht.
Trekker/gespreksleider: Claudia Bouwens (Lente-akkoord).

Agenda
10.00 uur Welkomstwoord Claudia Bouwens, programmaleider Lente-akkoord
10.10 uur Presentatie eerste inzichten na eerste (korte) analyse ZEN projecten, door onderzoeker. Met extra nadruk op eerste BENG eis, oververhitting, ventilatie.
10.40 uur Welke vragen/wensen leven er bij de deelnemers? Waar is meer focus op gewenst in onderzoek? Opzet vervolgonderzoek, verzamelen praktijkprojecten
11.45 uur Afspraken op een rijtje.
12.00 uur Einde.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de Themagroep Analyse ZEN projecten door dit formulier in te vullen.


Gerelateerde berichten

Tags:

ZEN

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties