Themagroep Energielabel voor nieuwbouwwoningen

Eerste bijeenkomst op donderdag 17 december van 14:00 tot 16:00

In het veld leven nog heel veel vragen rond het nieuwe energielabel voor nieuwbouwwoningen dat per 1 januari 2021 in werking treedt. Om hier helderheid in te scheppen organiseren we een themagroep Energielabel voor nieuwbouwwoningen. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Het label is gebaseerd op de NTA8800. Wat betekent dit nieuwe label voor nieuwbouwwoningen die vóór januari zijn vergund en ná 1 januari 2021 worden opgeleverd? Welke aanvullende informatie moet al tijdens de bouw worden verzameld en bij oplevering aan de EP-adviseur worden verstrekt, zodat hij een energielabel kan afmelden? Moet elke nieuwbouw woning apart opgenomen worden? Wat zijn de regels voor representativiteit? Maar ook: waarom zijn de bedragen voor de indicatieve energierekening op het energielabel zo hoog?

Tijdens deze themagroep bespreken we alle ingebrachte vragen. Voor de antwoorden hebben we in ieder geval de toezegging van RVO, ISSO en DGMR. Philippe van der Beesen (RVO) zal zijn expertise inbrengen. Hij vertelde tijdens een NEN webinar over de uitgangspunten van het nieuwe energielabel en lichtte de informatie voor bewoners op de diverse bladen toe. Kijk vanaf 1:10:42

Naast Philippe zijn ook Ruud Geerligs en/of Monique Lacroix (RVO), Kelly Greene (ISSO) en René van der Loos (DGMR) aanwezig om vragen te beantwoorden.

Het eindproduct van deze themagroep is een factsheet met antwoorden op veel gestelde vragen.

Voor wie?

Ontwikkelaars, bouwbedrijven en corporaties aangesloten bij Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en WoningBouwersNL.

U kunt zich hier aanmelden voor de themagroep

Wanneer?
Datum:
de bijeenkomst vindt plaats op donderdagmiddag 17 december 2020. Het inhoudelijke programma duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur.
Locatie: via MS Teams. U ontvangt een bevestiging met agenda-item en link. Enkele dagen van tevoren ontvangt u een deelnemerslijst en een programma.
Trekker/gesprekseider: Claudia Bouwens (programmaleider Lente-akkoord ZEN)

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties