Themagroep Energielabel voor nieuwbouwwoningen

Eerste bijeenkomst op donderdag 17 december van 14:00 tot 16:00

In het veld leven nog heel veel vragen rond het nieuwe energielabel voor nieuwbouwwoningen dat per 1 januari 2021 in werking treedt. Om hier helderheid in te scheppen organiseren we een themagroep Energielabel voor nieuwbouwwoningen. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Het label is gebaseerd op de NTA8800. Wat betekent dit nieuwe label voor nieuwbouwwoningen die vóór januari zijn vergund en ná 1 januari 2021 worden opgeleverd? Welke aanvullende informatie moet al tijdens de bouw worden verzameld en bij oplevering aan de EP-adviseur worden verstrekt, zodat hij een energielabel kan afmelden? Moet elke nieuwbouw woning apart opgenomen worden? Wat zijn de regels voor representativiteit? Maar ook: waarom zijn de bedragen voor de indicatieve energierekening op het energielabel zo hoog?

Het eindproduct van deze themagroep is een factsheet met antwoorden op veel gestelde vragen.

Philippe van der Beesen (RVO) zal tijdens de eerste bijeenkomst zijn expertise inbrengen. Hij vertelde tijdens een NEN webinar over de uitgangspunten van het nieuwe energielabel en lichtte de informatie voor bewoners op de diverse bladen toe. Kijk vanaf 1:10:42

Hebt u vragen die u wilt voorleggen aan de themagroep? Mail ze naar cb@lenteakkoord.nl

Voor wie?
Ontwikkelaars, bouwbedrijven en corporaties aangesloten bij Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en WoningBouwersNL.

U kunt zich hier aanmelden voor de themagroep

Wanneer?
Datum:
de bijeenkomst vindt plaats op donderdagmiddag 17 december 2020. Het inhoudelijke programma duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur.
Locatie: via MS Teams. U ontvangt een bevestiging met agenda-item en link. Enkele dagen van tevoren ontvangt u een deelnemerslijst en een programma.
Trekker/gesprekseider: Claudia Bouwens (programmaleider Lente-akkoord ZEN)

[update 10-12-2020]

Het registreren van energielabels en energieprestatie-berekeningen volgens de NTA 8800 in de landelijke registratiedatabase (EP-online) is mogelijk vanaf de eerstvolgende werkdag, maandag 4 januari 2021. Vanaf dat moment staan de medewerkers van Klantcontact en functioneel en technisch beheer klaar om vragen te beantwoorden en assistentie te verlenen bij eventuele foutmeldingen bij het registreren. Dit heeft geen invloed op het opnemen van gebouwen en berekenen van resultaten. Het betreft enkel de registratie in EP-online.

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties