Themagroep Gestapelde Bouw

Doel van de Themagroep Gestapelde Bouw is meer kennis te krijgen van de praktische mogelijkheden om woongebouwen (hoger dan 5 lagen) bijna energieneutraal of beter te realiseren. Deelname aan de themagroep staat open voor bedrijven die aangesloten zijn bij het ZEN-platform die een nieuwbouw woongebouw in ontwikkeling of aanbouw hebben of die daarmee aan de slag willen gaan.

Binnen de Themagroep zullen de deelnemers kennis uitwisselen over de projecten die bij hen in ontwikkeling of in aanbouw zijn. De verschillende ontwerpen/concepten worden geanalyseerd en samen wordt geleerd met welke technische oplossingen de BENG-doelstellingen op een optimale wijze bereikt kunnen worden.

Als eerste stap stellen we deelnemers in de gelegenheid om projecten die nu bij hen in ontwikkeling of aanbouw zijn, door een externe onderzoeks/adviesbureau te laten onderzoeken hoe die scoren op de BENG-eisen en op welke wijze de projecten naar BENG-niveau gebracht kunnen worden. Overigens zonder verplichting om die verbetersuggesties door te voeren. De uitkomsten en mogelijke verbeteringen worden gezamenlijk besproken in enkele bijeenkomsten in de periode januari – april. De eerste bijeenkomst van deze themagroep is gepland op 28 januari.

We vragen deelnemers aan deze themagroep om per direct een in ontwikkeling of aanbouw zijnde gestapeld project aan te leveren. Onderzoeksbureau Nieman zal suggesties doen hoe dit project naar BENG is te brengen.

 

Het Lente-akkoord werkt aan Zeer Energiezuinige Nieuwbouw: van bijna-energieneutraal tot energieleverend, met de bewoner als uitgangspunt. Het Lente-akkoord is een initiatief van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties