MARK Almere door VORM themagroep afb

Themagroep

Verzekerbaarheid Houtbouw

Met veel meerlaags woningbouwprojecten in hout in aantocht, lijkt de verzkerbaarheid ervan een flink struikelblok te gaan worden. Zaak om dit snel op te lossen om vertraging en verlies van duurzaamheidsambities te voorkomen.

We ontvangen zowel van marktpartijen als van assurantiemakelaars en verzekeraars signalen dat het verzekeren van (meerlaags) houtbouwprojecten een grote uitdaging vormt. Onbekendheid met de materie maakt het opstellen van (beurs)verzekeringen lastig en kostbaar. Nu er een golf aan houtbouwprojecten aankomt, is het zaak dit struikelblok snel te tackelen. Onder leiding van Niels Castelein van Sweco wordt een aantal gesprekken georganiseerd met assurantiemakelaars en verzekeraars. We trekken binnen de themagroep op met de MRA Green Deal Houtbouw en het Verbond van Verzekeraars. Doel is onder andere het opstellen van een richtlijn waarmee bouwers en verzekeraars aan de slag kunnen. Daarnaast willen we kennisbehoefte bij marktpartijen en verzekeraars identificeren en oplossen.

We zoeken voor deze themagroep corporaties en beleggers die met de verzekerbaarheid van houten woongebouwen worstelen. Of die zien dat dit in de nabije toekomst een probleem gaat vormen.

Wil je je aanmelden of meer informatie, mail dan naar Sander Woertman

Coordinator: Niels Castelein, Sweco ism. Sander Woertman

Adviseur: Niels Castelein, Sweco

Koplopers:

  • Wim Smit, Syntrus Achmea
  • Dick van Ginkel, TBI Woonlab

Samenwerkingspartner: MRA Green Deal Houtbouw

Planning: Start: mei 2022

Kennispaper ism Verbond van Verzekeraars: december 2023-januari 2024