Toename verwacht van warmteterugwinning systemen, warmtepompen en LED-verlichting

huizenkopersEuropese architecten verwachten dat recent ontwikkelde, maar nog enigszins onpopulaire technologieën, in de komende jaren vaker gebruikt gaan worden. Het gebruik van LED-verlichting en zonnepanelen zal verder toenemen.

Dit is een bevinding van de European Architectural Barometer van Arch-Vision. Aan 1.600 Europese architecten werd gevraagd wat hun verwachtingen zijn over het gebruik van installatieoplossingen in de komende jaren. De algemene verwachting is dat nieuwe verwarmingstechnologieën binnen 5 jaar terrein zullen winnen op de conventionele verwarmingsmethodes. In alle landen denkt het merendeel van de architecten dat het gebruik van warmtepompen en warmteterugwinning systemen zal toenemen.

In de UK, Duitsland, Italië, België en Polen zal het gebruik van vloerverwarming ook stijgen. In Nederland, waar vloerverwarming al redelijk populair is, zien we een andere trend: architecten hier verwachten een toename in het gebruik van vloerverkoeling. Deze trend is in de andere Europese landen niet als zodanig aanwezig. Het gebruik van LED-verlichting en zonnepanelen die elektriciteit opwekken (PV’s) zal daarnaast blijven toenemen volgens de ondervraagde architecten.

Lees het volledige bericht (Engelstalig) via Arch-Vision.


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties